Уотърс пее Another Brick in the Wall с 15 българчета

9989
Уотърс пее Another Brick in the Wall с 15 българчета

Няма по-добро, по-мащабно и по-грандиозно шоу от The Wall, категорични са специалисти, музикални критици и милиони фенове. Роджър Уотърс успява да пресъздаде по уникален начин своите послания в тази автобиографична рок опера.

Зашеметяващият спектакъл е изпълнен с невиждани визуални ефекти, включващи падането на Берлинската стена, съживяване на учителя марионетка и много други.

Том Стопард посвещава радиопиеса на Pink Floyd

Британският драматург Том Стопард, автор на пиесата "Рокендрол", ще напише радиопиеса, посветена на Pink Floyd. По данни на Би Би Си ...

Ангажиран с различни благотворителни каузи, Роджър Уотърс отделя специално внимание в шоуто си на децата. Може би най-емоционалната част от спектакъла са кадрите на радостни деца, които са изненадани от завръщането у дома на техните бащи, сражавали се в Ирак и Афганистан. Бащата на Уотърс загива по време на Втората световна война. Този факт остава отпечатък върху музикалната легенда и до голяма степен го вдъхновява за създаването на един от най-популярните и обичани албуми за всички времена – The Wall.

Във всяка страна, в която представя The Wall, Роджър Уотърс кани 15 деца на сцената, които изпълняват с него класиката Another Brick in the Wall. Това ще се случи и у нас на концерта в София, съобщават организаторите от София Мюзик Ентърпрайсис. Вече се подбират децата, които ще имат уникалната възможност да пеят и танцуват редом до рок легендата. Не е нужно децата да имат добри певчески и танцови умения, за Уотърс по-важно е да усети техния ентусиазъм и да се вдъхнови от техните усмивки. Той задължително ще си направи снимки с тях и ще раздаде автографи преди концерта си.

Музиката в The Wall включва вариации на Another Brick in the Wall, Comfortably Numb, Mother и други. In the Flesh? поставя начало на шоуто.

Стената от бели тухли с размерите на огромен стадион със сигурност е най-голямата прожекционна повърхност, поемала някога на турне. Но тя не е единственият специален ефект на шоуто. Марионетки, чиято височина е колкото тази на стената, са неизменна част от спектакъла. Шоуто е изпълнено с пиротехника, звукови и светлинни ефекти, пресъздаващи бойни самолети, а над публиката прелита огромен балон във формата на прасе (независимо, че е част от обложката на друг албум на Pink Floyd).

Почина графичният дизайнер на Pink Floyd Сторм Торгерсон

Британският графичен дизайнер Сторм Торгерсон, създал обложките на култови обложки на над 400 албума, е починал на 18 април, гласи съоб...

The Wall е едно грандиозно шоу с участието на актьори, музиканти, огромни марионетки и уникални ефекти. Също толкова драматичен е и албумът The Wall, както и култовият филм на Алън Паркър от 1982 г. "Пинк Флойд – Стената", представящ рок-звезда, която все повече се изолира от света чрез тухлите, с които изгражда "стената" около себе си. Предстои у нас да излезе и луксозно издание на книгата "Създаването на Pink Floyd The Wall" за филма на Паркър.

Билетите за рок спектакъла на Роджър Уотърс са на цени от 65 до 180 лв и все още могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната и на www.ticketpro.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com