Българи, живеещи в Германия, с щедро дарение за болницата в Шумен

55618
Българи, живеещи в Германия, с щедро дарение за болницата в Шумен
Снимка: Actualno

Мария и д-р Красен Дончев от Кьолн направиха дарение на шуменската болница на стойност над 50 000 евро.

Днес в МБАЛ бяха разтоварени 22 хидравлични легла за пациенти, две, от които електрически, 46 болнични шкафчета и 6 повдигачи /лифтера/ за пациенти. Информацията съобщи заместник-изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Галина Радева.

Една фирма ще чисти снега в Шуменско

Само шуменската фирма "Барс" е подала документи за участие в конкурса за зимната поддръжка на общинската пътна мрежа. Това стана ясно ...

Семейство Дончеви са от град Добрич. Те са възпитаници на езиковата гимназия в града. Д-р Красен Дончев и неговата съпруга Мария, която е спортна педагожка, живеят в Кьолн. През тази година те направиха дарение на Дома за стари хора и Центъра за психично здраве в родния им град на стойност над 100 000 евро, припомня ШУМ.БГ.

Днешното дарение, което получи МБАЛ-Шумен е от болницата за психиатрия, психотерапия и неврология в град Ремшайд, от неврологична клиника в град Бон и училищен интернат от град Падерборн. Транспортът е осъществен чрез шуменска фирма, като в товаренето на оборудването семейството е участвало лично.

Медицинското оборудване ще бъде разпределено в отделения на болницата. Според д-р Радева дарението е събрано от 3 немски болници, а инициативата, осигуряването и организацията е на сем. Мария и д-р Красен Дончев.

„Леглата пристигнаха с матраци и дюшеци, те заедно с останалото оборудване са в много добро състояние и сме благодарни за дарението“, обясни зам.-шефът на лечебното заведение. Тя уточни, че в немските болници медицинското оборудване се обновява на всеки 4-5 години, но то е запазено и за нас е крайно необходимо. В шуменската болница леглата в повечето отделения са от построяването й през 1987 г.

Екарисажът в Шумен възобнови работа

Екарисажът в Шумен е възобновил дейността по събиране и обезвреждане на отпаднали животни. Информацията съобщи управителят на заведение...

Снимка: Архив

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен