Държавата засилва присъствието си в шуменската болница

305
Държавата засилва присъствието си в шуменската болница

Общото събрание на Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен /МБАЛ Шумен/, което се проведе днес, увеличи капитала на дружеството и освободи от отговорност членовете на Съвета на директорите за 2015 година.

Капиталът на дружеството е увеличен от 6 907 000 лв. на 7 511 636 лв. Капиталът на болницата е увеличен с размера на дадените от държавата за капиталови разходи в размер на 604 636,62 лв., през 2014 година, които са усвоени от болницата.

176 работни места ще бъдат разкрити по проект в Шумен

176 работни места ще разкрият 47 фирми от област Шумен по проект “Обучения и заетост” по оперативна програма “Развити...

По този начин държавата получава нови 60 463 акции в шуменската болница с номинална стойност 10 лв., информира Topnovini.bg.

Дискусия по време на събранието е предизвикал въпросът с освобождаването на отговорност на членовете на съвета на директорите на болницата за 2015 година. Това каза изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов.

Въпросът е бил повдигнат от представителя на община Шумен в Общото събрание д-р Румен Генов. Разногласията по точката от дневния ред идват от това, че през 11-те месеца на миналата година МБАЛ Шумен бе управлявана от един съвет на директорите, а от месец декември на миналата година от друг.

След консултации с юристи бе взето решение да се освободят от отговорност членовете и на двата Съвета на директорите на болницата за дейността им през изминалата година”, уточни д-р Атанасов.

Зооневоли на 1 юни за пожарната в Шумен

Вчерашният 1 юни е създал доста неволи на пожарникарите в Шумен, става ясно от бюлетина на ОД МВР Шумен. Става въпрос за два случая, п...

Той допълни, че Общото събрание е одобрило и приело годишния финансов отчет и консолидирания доклад за дейността на лечебното заведение за 2015г.

По последната точка от дневния ред на Общото събрание за даване на съгласие за започване на процедура по вливане на МБАЛ „Д-р Добри Беров” ЕООД – Нови пазар към „МБАЛ – Шумен” АД не е било взето решение.

“Това се случи, защото в хода на подготовката на Общото събрание се появиха и други варианти по процедурата на вливане на болницата в Нови пазар към шуменската”, разясни д-р Атанасов. Той допълни, че на този етап няма достатъчно изчистено предложение по извършване на процедурата и ще се търси най-оптималният и най-краткият вариант това да се случи.

“Това не пречи на дейността на болницата, защото на практика двете лечебни заведения са обединени и имат една дейност на два адреса, а персоналът на болницата в Нови пазар е прехвърлен към болницата в Шумен”, уточни д-р Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен