Екарисажът в Шумен възобнови работа

8898
Екарисажът в Шумен възобнови работа
Снимка: БГНЕС

Екарисажът в Шумен е възобновил дейността по събиране и обезвреждане на отпаднали животни. Информацията съобщи управителят на заведението Мирослав Александров.

От 5 ноември се работи с нормален график. Два пъти седмично се събират и извозват умрелите животни от 18 области в страната.

МЗХ: Екарисажите ще възстановят работата си до края на тази седмица

Двата екарисажа в Шумен и Варна ще възстановят дейността си до края на седмицата. Този ангажимент поеха ръководствата на дружествата ...

Частично са разплатени 10-15% от общо дължимата на екарисажа сума за тази дейност, посочи Александров. Има обещание при актуализацията на бюджета за 2014 г. да бъдат заложени средства за окончателно разплащане с дружеството, което в продължение на десет месеца работи за собствена сметка, информира агенция "Фокус". 

„С получените дотук пари погасихме доста от задълженията си към доставчици и съобразно броя на умрелите животни, които съберем сега, ще стане ясно за какъв период от време ще ни стигнат, но няма да е задълго”, коментира управителят на екарисажа. Той отбеляза, че ще направят всичко възможно и ще работят в икономичен режим, за да може отпуснатите средства да стигнат за обезпечаване на дейността по събирането на трупове, до окончателното изплащане на общодължимата сума.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен