X
 
 

Манолова иска глоба за кмета на Община Хитрино

1050 0
photo of Манолова иска глоба за кмета на Община Хитрино
Снимка: БГНЕС
За първи път като омбудсман Мая Манолова започва процедура по налагане на наказание пред районен съд. Тя е срещу кмета на Община Хитрино Нуридин Исмаил заради липсата на прозрачност за взетите решения от обществения съвет и за похарчените до момента пари.

Хората недоволстват от разпределението на средствата за ремонтните дейности след взрива в Хитрино. По думите им, са били възстановени къщи на хора, работещи в община Хитрино, без да има основание затова. При пристигането си в Хитрино, Мая Манолова каза:

В Шуменския окръжен съд продължава делото за влаковата експлозия в Хитрино

В Шуменския окръжен съд продължава делото за влаковата експлозия в Хитрино на 10 декември 2016 г. На заседанието разпитват вещи лица и ...

"Една папка с жалби и затова съм тук, за да проверя на място какво е свършено от поетите ангажименти до този момент по повод на всички тези жалби, ние сме изпратили искане за извършване на проверка и за предоставяне на информация, което той не е направил, което ме кара и за първи път като омбудсман да започна процедура по налагане на наказание пред районният съд. Такава процедура до момента никой омбудсман не е налагал. В случая има отказ да се предостави информация и документи."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители