Несъобразена скорост довела до инцидента край Шумен

15121
Несъобразена скорост довела до инцидента край Шумен
Снимка: БГНЕС

Причината за пътния инцидент с автобус на магистрала "Хемус" край Шумен е несъобразената скорост от шофьора на автобуса. Информацията съобщиха за Нова телевизия от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Информацията, че пътят е бил заледен и непочистен, е невярна. „Видно от кадрите, излъчени и в репортажа на Нова в обедна емисия, е, че магистралата е почистена до асфалт”, се казва в съобщението на АПИ.

Катастрофа с пиян водач в Шуменско

Вчера вечерта две "баварски" возила са катастрофирали в шуменското село Климент. 21-годишен шофьор с 2,38 промила концентрация на алко...

В протокола на пътните полицаи ясно е посочено, че инцидентът е поради несъобразена скорост от страна на водача на автобуса с пътната обстановка – мокър асфалт и снеговалеж. В следствие на това той е загубил контрол и автобусът е напуснал пътното платно.

В предиобедните часове в района на инцидента беше ограничено движението. След 14.30 ч. стана ясно, че то е възстановено.

Междувременно стана ясно, че актьорът Веселин Ранков е пътувал в катастрофиралия край Шумен автобус, прибирайки се от Балчик към София. "Беше страшно, разминахме се на косъм", разказа той пред Нова телевизия.

"Най-неприятното впечатление, което ми направи при инцидента беше причината, поради която ние не можахме да се евакуираме от автобуса, тъй като липсваха чукчета, за да разбием прозорците и да излезем. Добре че едни младежи, пътуващи в кола с шуменска регистрация спряха и разбиха предното стъкло на автобуса", обясни актьорът.

След тежката катастрофа през нощта: един загинал полицай и шестима други в болница

По вече официално потвърдена информация един човек е загинал, след като тази нощ камион, превозващ 14 полицаи, се преобърна в дере. Заг...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен