Слагат видеонаблюдение на новите площадки и игрища в Шумен

3045
Слагат видеонаблюдение на новите площадки и игрища в Шумен

Част от спортните и детски площадки изградени по проекта “Шумен по-доброто място за живеене” са в плачевно състояние. Това са част от констатациите, които бяха направени по време на днешната обиколка на кмета Любомир Христов и екипа му, информира Topnovini.bg.

След обхода кметът Любомир Христов бе лаконичен: "Видя се, че много е свършено за Шумен. Ние ще продължим да благоустрояваме града. Ще се наложи да се вземат спешни мерки и на по-големите обекти да се монтира видео наблюдение. Вече съм говорил с няколко охранителни фирми в града".

Детска площадка по безопасност на движението откриха в Асеновград

Площадка по безопасност на движението бе открита в Асеновград, предаде кореспондентът ни от града. Повод за инициативата е кампанията ...

Новата кметска администрация обмисля идеята да се създаде и горещ телефон към Общината за подаване на сигнали за вандалски прояви.

Сред изводите, направени от кмета бе, че на места строителството е некачествено, а голяма част от проектите са правени без да се ходи на място в кварталите.

Най-зле са обектите в квартал “Боян Българанов”. Там са изкъртени част от бордюрите, отнесен е фугиращият материал между плочките, мрежите на площадките са нарязани. Едно от игрищата не е на необходимото отстояние от блоковете, оградата му е по-ниска от необходимото и често живеещите на първия и вторият етаж се оказват с изпотрошени прозорци.

“При три площадки на едно място обаче не са поставени необходимите пътни знаци. Колите се движат с висока скорост и е въпрос на време да стане инцидент”, жалваха се, пред кмета Любомир Христов, хората от квартала.

Изпълнител на строителните дейности в квартал “Боян Българанов” е фирма “Барс” Нейният управител Данко Добрев обясни, че е работил стриктно по проекта. “Теренът в района на площадките е труден и по тази причина първият проектант се отказа, а новият, притиснат от сроковете, се наложи, грубо казано, да прави чертежите на коляно”, коментира Данко Добрев и обясни, че причина за част от изкъртените бордюри и липсата на фугиращ материал е силният дъжд от края на септември, когато придошлата вода по наклонения терен е разрушила част от новоизграденото.

Демонтират детска площадка в столичния квартал "Стрелбище", за да строят... площадка

Жители на столичния квартал "Стрелбище" протестират срещу разрушаването на детска площадка. Демонтирането й е разпоредено от Столи...

На други места ясно личи намесата на вандали. Направи впечатление и голямата мръсотия около вход №5, където дерето в непосредствена близост до блока е превърнато буквално в сметище.

Управителят на фирма “Барс” пое ангажимент до края на седмицата да отстрани нередностите по обектите в квартал “Боян Българанов” и призова гражданите да пазят повече.

Фирма “Барс” е изпълнител и на обектите по проекта “Шумен по-доброто място за живеене” и в квартал “Дивдядово”, където е подновен водопровода, асфалтирана е основната пътна отсечка, изградени и ремонтирани са бордюри, тротоари и е монтирано улично осветление.

След огледа в “Дивдядово” кметът Любомир Христов пое ангажимент да осигури работници за поддръжка на тревните площи около тротоарите в квартали, защото на места тревата бе достигнала човешки бой.

В добро състояние бе и градинката на улица “Скобелев”, изградена от фирма “Пътища”.

Майки искат премахване на опасни съоръжения от детска площадка в Шумен

Майки от кв. “Тракия” в Шумен искат Общината да премахне опасни съоръжения за игра на детска площадка на ул. “Дедеага...

Новите игрища и площадки в квартал “Тракия” също се оказаха проблемни. Там фирма ЖСП “Стил”, въпреки добрата си работа се налага непрекъснато да ремонтира обектите, защото съоръженията целенасочено се рушат. “Площадките са гаранционни и ние сме длъжни да ги ремонтираме, но получаваме сигнали, че на игрището за баскетбол се правят гонки с мотопеди, което е повредило настилката, за пореден път е срязана оградната мрежа”, коментира шефът на строителната фирма Стефан Начев.

Хората от квартал “Тракия” поискаха и повече патрулни коли, които вечер да охраняват жилищния комплекс.

Оплаквания от вандалски прояви и посегателства имаше и от изпълнителите на обектите в квартал “Добруджа”, където за пореден път бе счупена люлката за деца с увреждания, липсваха и вратите на декоративната ограда, както и стъпалата на пързалките. В незавидно състояние бе и игрището в квартала изградено от ЖСП “Стил”, около него вече бяха счупени и част от новопоставените осветителни тела.

В градинката и пространството за отдих в квартал “Добруджа”, което се прочу, че през лятото граждани бяха започнали да перат килимите си на новопоставения фонтан, пенсионери поискаха от кмета да се поставят облегалки на монтираните пейки.

В добро състояния бяха най-новите съоръжения в парковото пространство около Младежкия дом на площадките изградени от фирма “Миг”.

“Сдружение Азбукари” и община Бургас ще изградят в партньорство интегрирана детска площадка в морския град

Още един голям български град се включва в Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“ на „Сдружение...

Обектите по проекта “Шумен по-доброто място за живеене” са десет на стойност 7 млн. лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен