Акция за използване на предпазни колани и детски обезопасителни системи в моторните превозни средства започва в Сливен

10432
Акция за използване на предпазни колани и детски обезопасителни системи в моторните превозни средства започва в Сливен
Снимка: Gettyimages

Започва акция за използване на предпазни колани и детски обезопасителни системи в моторните превозни средства, съобщиха от ОД на МВР-Сливен. Акция на отдел „Пътна полиция” при ГД Охранителна полиция” започва на територията на цялата страна. Тя се реализира по инициатива на Европейската организация на службите на Пътна полиция – TISPOL и се провежда във всички страни-членки.

В хода й ще се проверява използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците, както и на детски обезопасителни системи в моторните превозни средства. Ще бъдат извършвани проверки и на водачите на мотоциклети, както и на техните спътници за използването на обезопасителни каски по време на пътуването.

Проверки за каски и колани започват от КАТ

Служителите на КАТ ще извършват до края на седмицата масови проверки за използване на обезопасителни колани от водачите и пътниците в...

Основната цел на операцията е да се окаже въздействие върху поведението на водачите на автомобили и пътниците, като акцентът отново ще е върху факта, че използването на обезопасителни колани и каски значително намалява риска от сериозно увреждане или смърт при инциденти на пътя.
В рамките на контролната операция ОДМВР-Сливен предвижда провеждане на акции по метода „Широкобхватен контрол” в градовете и главните и второстепенни пътища в областта.

Проверки за използване на детски обезопасителни системи ще се извършват, както на пътните участъци, така и в близост до детски градини и училища. По време на акцията ще се проверяват водачите и за задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилите. Контролната операция, организирана от Европейската мрежа на службите „Пътна полиция” в ЕС /TISPOL/, започва от днес и ще продължи до 14 септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com