И в Сливен въведоха по-строги мерки заради коронавируса - част от учениците минават на онлайн обучение

3110
И в Сливен въведоха по-строги мерки заради коронавируса - част от учениците минават на онлайн обучение
Снимка: Actualno.com/Милена Славкова

Тъй като област Сливен вече е в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19 (542.31 заболели на 100 000 към 11 октомври, а границата е 500 на 100 000), и там се въвеждат нови мерки. Те ще действат от днес, 11 октомври, до края на месеца (31 октомври).

До края на месеца учениците в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, от 5 до 12 клас, ще редуват присъственото с онлайн обучение по график, определен от РУО. Учениците от началния етап на образованието в цялата област продължават присъствено обучение, съобщава сайтът на областната администрация.

Учениците от всички класове в образователните институции в малките населени места, извън областния и общинските центрове, също ще продължат да учат присъствено, тъй като засега сред тях няма болни деца и педагогически персонал. Детските градини в областта продължават работата си при стриктно спазване на мерките.

Проф. Витанов не вижда локдаун скоро, не казва прогнози в числа заради заплахи

Не се задава нов локдаун. Не се задава, защото броят на случаите се увеличава плавно, а това се случва заради структурата на четвъртата...

За същия период се преустановяват масовите мероприятия от обществен и частен характер, битаците и тържищата, посещенията в кина, театри, пенсионерски клубове.

Общинските пазари ще работят при еднопосочно движение и дистанция между посетителите.

Залите за фитнес и търговските обекти от типа "МОЛ" ще имат филтър на входа, няма да се допускат лица с прояви на остри респираторни заболявания.

Преустановяват се спортните събития на открито и закрито с изключение на включените в годишния държавен календар /без публика/.

Преустановяват се свижданията в болници и социални институции, освен при терминално болни, по преценка на ръководителя. Припомняме, че съгласно разработения специално национален план има далеч по-строги мерки при заболеваемост повече от 500 на 100 000 души население - затваряния (събирания извън дома не са позволени, не се провеждат спортни събития, затварят се заведения, спортни обекти и културни обекти, затварят се и офисите, с изключение на ключови за икономиката дейности, които не може да се извършват от вкъщи, а училищата и университетите затварят, като работят единствено детски градини със 100% ваксиниран или преболедувал персонал и се приемат само деца на 100% ваксинирани или преболедували родители).

Асен Александров: Няма нужда от карантиниране на цели класове, ако децата носят маски

До дни се очаква да бъде издадена заповед на здравния министър, с която маските в клас да станат задължителни за учителите и учениците ...

В областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" са разкрити 132 COVID-легла и 13 реанимационни. Лечебното заведение поема тежките случаи на коронавирусни инфекции в областта. В МБАЛ – Сливен към ВМА болничните легла са 40, в МБАЛ „Хаджи Димитър“ – 60, като предстои да бъдат разкрити допълнително легла.

По данни на РЗИ само през последните дни са диагностицирани близо 60 ученици и 30 учители, под карантина са 31 класове, предимно в Сливен.

Актуалната седмична картина за страната НАУЧЕТЕ ТУК!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЛИВЕН:

Свещеници от Сливен излизат на протест: Несъгласни са със Светия синод

След дълго ходене по мъките: Върнаха шофьорската книжка на оправданата за дрифтиране в двора на КАТ

Издирват 18-годишно момиче от Сливен (СНИМКА)

Наказание за диспечера, отказал линейка на жена в Сливен

Отказаха й линейка: Жена почина в такси напът за болницата

"Спукаха му главата": 8-годишно дете е пребито, докато си купува вафли в село Градец

Сливен се сбогува с митрополит Йоаникий

Новият временен наместник на Сливенската епархия е известен

Кой сяда на кметския стол след балотажа в Сливен?

Арестуваха за 72 часа председател на СИК в сливенско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com