Заснемат филм за покорителя на „Еверест“ Атанас Скатов

9581
Заснемат филм за покорителя на „Еверест“ Атанас Скатов

Започна заснемането на първия документален биографичен филм за сливенския алпинист веган Атанас Скатов и неговите изкачвания на континенталните планински първенци, съобщава Дарик нюз. Лентата ще бъде разказ за едно от най-големите постижения на Скатов в алпийската му кариера – първото покоряване от веган на най-високия връх в света “Еверест“.

Началото на снимките бе поставено със заснемане на кадри от тренировките му в сливенската планина в района на връх „Кутелка“, самия връх и природен парк „Сините камъни“.

Експерт: Новината за снижаването на Еверест не е съвсем коректна

Промени на релефа в Непал задължително ще се случват. Те вече са се случили и са отчетени от някои наблюдатели, най-вече благодарени...

„Във филма ще разкажа за предизвикателствата, които си поставих и целите, които съм набелязал за в бъдеще. Целта ми е да покажа на масовата публика, че невъзможни неща няма. Филмът засяга темите за веганството като начин на живот, за силата на човешкият дух, за планината като място за отдих и спорт, изкачването на „Еверест“ и въобще за един съвсем друг начин на живот, различен от ежедневието,“ заяви Атанас Скатов след първия снимачен ден в сливенската планина.

Филмът ще бъде заснет до края на лятото, а премиерата му се очаква по време на Международния фестивал на планинарския филм в Банско, в края на месец ноември.

Режисьор на филма е Зоя Димитрова, а сценарист и оператор Милена Стойкова.

 

Земетресението в Непал е скъсило Еверест

Земетресението, от което пострада на 25 април Непал, е скъсило Еверест, пише в. "Хъфингтън пост", позовавайки се на данни, изнесени о...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com