АПИ ще ремонтира изцяло пътя Кричим - Девин

24606
АПИ ще ремонтира изцяло пътя Кричим - Девин
Снимка: БГНЕС

Агенция "Пътна инфраструктура" обяви, че работи по проект за цялостен ремонт на пътя Кричим - Девин след поредното срутване на скална маса.

Заради обилните валежи и остарялата инфраструктура само преди ден свлачището се активира отново, като 4 хил. куб.м скали и земна маса се изсипаха на три километра от Кричим. Месец по-рано свлачище отново затрупа пътя в същия участък и тогава се наложи да го отварят с взривове. Затова от Агенцията вече работят по проект за ремонт най-напред на проблемния участък, а след това и на целия път, съобщи инж. Георги Златев от АПИ, цитиран от БНР.

В Асеновградско се активизира ново свлачище

Вследствие на валежите са се активизирали две свлачища на територията на Асеновград. Първото е в района над кв. "Горни Воден" към мана...

"Сега очакваме да бъдат прецизирани тези разработки, да бъде избран най-подходящия от технико-икономическа гледна точка вариант за защита на пътя, да бъде разработен във фаза технически проект и да стартира неговото реализиране. Маркираме точно тези най-опасни участъци, за да разработим технически решения за тяхното укрепване и стабилизиране, но това не означава, че не мислим и за останалия участък от пътя. Планирали сме да бъде направен подробен обход на целия участък, така че да бъдат проектирани и подготвени проекти за стабилизирането или поне за обезопасяването и на останалите потенциално опасни участъци. Разбира се, в зависимост от финансовата рамка, която има АПИ или пък предоставените целеви средства за борба с тези геодинамични процеси и явления, ние ще имаме възможност да реализираме поетапно всеки един от разработените проекти", заяви той.

Техническият проект за проблемния участък ще бъде готов още през тази година, заявиха от Агенцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян