Емил Хумчев от Златоград става областен управител на Смолян

6366
Емил Хумчев от Златоград става областен управител на Смолян
Снимка: БСП за България

Емил Хумчев от Златоград е новият областен управител на Смолян. Той ще наследи поста от съпартиеца си Стефан Сабрутев - служебен областен управител, и от съгражданина си Недялко Славов, който бе титуляр на този пост в последните 6 години. Днес Министерският съвет взе решение за освобождаване и назначаване на деветима областни управители в страната.

Хумчев е от квотата на "БСП за България". Той беше водач на листата на коалицията за Смолянска област, но не успя да спечели депутатско място с гласовете на 5 156 избиратели.

Министър Събев: ЖП линия Асеновград-Смолян-Гърция!? Не е обсъждано такова нещо

Към момента няма направено актуално проучване относно възможностите за построяване на железопътна линия, която да свърже градовете Асен...

"БСП за България" се класира на четвърто място в областта, но при разпределението по метода Хеър Ниймайер четвъртото депутатско място отиде при "Демократична България" и Зарко Маринов стана народен представител. 

Емил Хумчев е роден през 1975 г. в Златоград. Възпитаник е на СПТУ по туризъм в Смолян. Той е бакалавър по специалността "Организация и управление на туристическото обслужване" и магистър по "Мениджмънт на хотелиерската и ресторантьорската дейност" от Югозападния университет "Неофит Рилски" - Благоевград.

Работил е в частния сектор, имал е собствена фирма. Бил е общински съветник в Златоград. От 2019 година е председател на Общинския съвет в Златоград. По-рано, в продължение на година и половина е бил зам.-областен управител. За кратко - от 2015-то до 2017-та г., е бил в борда на директорите на фармацевтичната компания "Алианс Сървиз“ АД .

Член на БСП от 2006 г. Трети мандат е в Националния съвет на БСП, от една година е в Изпълнителното й бюро. В Управителния съвет е на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България.

Военните провериха дали може да се монтира мост към Триград и отсякоха: Не!

С експерти от Министерството на регионалното развитие и от строителни войски днес ходихме на място, за да преценят дали е възможно да п...

Хумчев е семеен, с двама сина – на 11 и на 21 години.

Според променените, гласувани на последното за миналата година правителствено заседание, областните управители, с изключение на големите градове, ще са с по един заместник. В случая за Смолян той ще е от квотата на "Продължаваме промяната". 

Припомняме, че Хумчев участваше в преговорите за съставяне на правителство между четирите партии - "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", "БСП за България" и "Демократична България". Той се включи в дискусията по приоритетите на туризма.

Открои краткосрочните мерки на „червените“ в сектора: запазване на 9% ДДС за ресторантите и заведенията, както и за останалите видове туризъм, 60/40 да се върне в стария вариант, безплатни бързи тестове по европейска програма за клиенти на хотели и ресторанти, които не притежават зелен сертификат, енергийна компенсация за бизнеса, създаване на онлайн визов център и временно замразяване на дейността за неработещи туроператори и турагенти за срок от 1 година. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян