X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

Кметът на Смолян с покана към съгражданите си да участват в новия план за развитие на общината

2004
Кметът на Смолян с покана към съгражданите си да участват в новия план за развитие на общината
Снимка: Анита Чолакова
Кметът на Смолян кани всеки, заинтересован от бъдещето на Смолян, да се включи в разработването на новия План за интегрирано развитие на общината за периода 2021 - 2027 година, става ясно от негово обявление.

Въпросният план е средносрочен стратегически документ, който интегрира регионалното и пространственото развитие и служи за определяне на актуалните проблеми, нуждите и потенциалите за развитие на територията. Те се отчитат при разработването на инвестиционни програми и финансови инструменти, включително съфинансирани от фондовете на Европейския съюз.

Ограничава се движението от 8-ми до 9-ти км на път III-866 в участъка Смолян – Стойките в град Смолян

От 9.00 ч. на 22 август, до 15 септември се ограничава движението в участъка от 8-ми до 9-ти км на път III-866 в участъка Смолян &ndash...

В унисон с тях е планирането и изпълнението на интегрирани подходи за териториално и градско развитие и на местни инициативи, допринасящи за постигане на националните цели и приоритетите за регионално и местно развитие.

Припомняме, че по действащия Интегриран план за градско развитие и възстановяване на община Смолян одобрената сума беше 21 млн. лева.

Бъдещият план за интегрирано развитие обвързва сравнителните предимства и потенциал за развитие на местно ниво с ясно дефинирана визия, цели и приоритети, свързани общо от стремежа към по-висок жизнен стандарт на хората в общината и устойчиво развитие на територията.

Организирайки изработването, съгласуването и актуализирането му кметът кани няколко групи заинтересовани да участват в неговото създаване. Сред тях са представители на структурите на гражданското общество - НПО, сдружения, клубове, настоятелства и др.с дейност в сферата на културата, образованието, младежта, спорта, туризма, околната среда, равенство и основни права; представители на икономическия сектор - предприятия, земеделски производители, кооперации, дружества и др., независимо от сферата на дейност; граждани.

Вместо да продаде имот на млада жена инвалид, ОбС в Смолян й го дари

Вместо да продаде имот на млада жена инвалид от село Арда, местният парламент в Смолян й го дари, стана ясно по време на общинско засед...

От общината поясняват, че Планът за интегрирано развитие се обсъжда и съгласува със заинтересованите органи и организации, с икономическите и социалните партньори, с физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината и се приема от Общинския съвет.

Предстои целият процес по подготовка и съгласуване да се публикува в интернет страницата на община Смолян с цел да се гарантира прилагането на принципа на партньорство и да се осигури прозрачност на процеса по изготвяне и реализация на плана.

Ще се публикуват анкети, покани за публични събития и обсъждания, протоколи от заседанията на Работната група и други документи, свързани с подготовката му.

„Община Смолян призовава за активност от страна на гражданите и заинтересованите страни“, се казва още в съобщението.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com