Още един кандидат-кмет се отказа от участие в балотажа в Девин

6698
Още един кандидат-кмет се отказа от участие в балотажа в Девин
Снимка: БГНЕС

И Здравко Василев (ДПС) се отказа от балотажа в Девин, съобщиха за Радио „Фокус” – Смолян от Общинската избирателна комисия-Девин. В момента от Комисията очакват отговор от Централната избирателна комисия какво трябва да правят, защото по кодекс са изчерпани възможностите.

От ОИК не могат да обявят следващия, четвърти по резултат кандидат, тъй като трябва до 24 часа след публикуване на резултатите трябва да се направи смяната, но в случая тези 24 часа са изминали и затова се чака решението на Централната избирателна комисия.

Kaндидaтът зa ĸмeт втopи мaндaт в Oбщинa Дeвин – Цвeтaлин Πeнĸoв, внece мoлбa зa oтĸaз oт yчacтиe във втopи тyp

Kaндидaтът зa ĸмeт втopи мaндaт в Oбщинa Дeвин – Цвeтaлин Πeнĸoв, внece мoлбa зa oтĸaз oт yчacтиe във втopи тyp нa мecтни избo...

До тази ситуация се стигна след като Цветалин Пенков, досегашен кмет на Девин, издигнат от Местна коалиция „Обединени за общината”, за когото гласуваха 25,85% от избирателите, се отказа от балотажа, който трябваше да бъде между него и Красимир Даскалов , издигнат от ПП ГЕРБ, с изборен резултат на първи тур 40,99% и ОИК на негово място трябваше да обяви следващия кандидат по резултат - Здравко Василев от ДПС, който получи 17.23%.

Четвъртият по получени гласове за кмет на община Девин с 5.66% е Юлиян Семчев, издигнат от местната коалиция „Обединени за Девин и общината”. От ОИК-Девин чакат решението на ЦИК, тъй като е изтекъл срокът, в който е можело да вземат решение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян