Почти 40 000 лева събраха за лечение на 4-годишния Вики в Златоград

5660
Почти 40 000 лева събраха за лечение на 4-годишния Вики в Златоград
Снимка: Община Златоград

Рекордна сума от почти 40 000 лева събраха в Златоград за лечение на 4-годишния Вики. Рекордно бе и числото на изпълнителите, участващи в благотворителния концерт – 193-ма.

Броени дни им трябваха на златоградчани и на хора от други краища на Родопите и страната да дарят до момента 39 506 лева. съобщи Ирина Иванова от община Златоград. 

Инициативата за концерта е на известната родопска певица Златина Узунова.„Щастлива съм, обичам да правя добро, и то ми се връща“, каза тя.

В концерта участваха също оркестър„101 каба гайди”, гайдарски състав „Дельо Хайдутин” – Златоград, октет „Никола Кенов”, сборна фолклорна формация „Надежда Хвойнева”, детска фолклорна формация „Орфееви звуци”, сборна младежка фолклорна формация „Бойка Присадова”, танцов състав „Акрани”, младежка битова група, женска битова група за автентичен фолклор „Надежда”, мъжка битова група при ОНЧ „Просвета 1908” – Златогради певците Кина Илчева, Ани Узунова, Леда Абаджиева, Петя Драгинова, Елек Стефанов, Ани Коцева.

От продадени билети за внушителния концерт са се събрали 3750 лева. В Златоград провеждат и футболна среща благотворително за Вики, приходите от която са 900.70 лв, в общината занасят дарения хора и фирми общо от 693 лева,.

По разкритата за детето банкова сметка досега са постъпили 18 889 лв., а в дарителски кутии в търговските обекти в града има 3624 лева.

Иванова даже отбеляза, че в града има още кутии за дарения, сумите в които още не са преброени. „Сумата събрана до момента наистина е впечатляваща, много хора откликнаха сърцато", отбеляза тя.

2813 лева събраха за Вики от специално за него организирано автомобилно шоу. Инициатор за това е автомобилният мото клуб "Колите на Смолян".

От местния клуб "Амиго" даряват входа от две вечери с певци и събират сумата 1801 лева, а учениците от СУ "Антим 1" продадоха изработени от деца предмети за 1372 лева. В училище "Васил Левски" в Златоград също събират благотворително 1444 лева, а от общинския бюджет с решение на местния парламент за лечението на Вики се отпускат 2000 лв.

2200 лева са дарили хора директно на бащата на Вики.

4-годишният Виктор Иванов е с трансплантиран черен дроб едва като двумесечно бебе. След кома малкото момченце е с епилепсия, детска церебрална парализа и атрофия на мозъка. То не може да говори, не може да ходи, а родителите му са обнадеждени, че в турска клиника могат да му помогнат. Те се надяват там да приложат подходяща рехабилитация, за да проходи. Нужната сума бе 10 000 лева. Но при всички случаи тя ще е достатъчна само за първата седмица. Допълнителните средства са голямо облекчение за родителите на детето, защото ще могат да продължат по-дълго време с рехабилитационните процедури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Кметът на Смолян спечели дело срещу КЕВР за поскъпналата вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян