Родопският драматичен театър възобновява работа наесен

8733
Родопският драматичен театър възобновява работа наесен

С постановките "Лазарица" и "Майстори" Родопският драматичен театър /РДТ/ ще открие новия си театрален сезон през септември. Информацията съобщи директорът му Крум Филипов.

Смолянските театрали отново ще представят свои спектакли след четиригодишното прекъсване заради административното преминаване на трупата в Пловдивския театър. Сред заглавията в афиша на възстановения драматичен театър се очаква и постановка на "Карнавал" на Жорди Галсеран.

Община Смолян отменя фестивала „Ропопи ФЕСТ 2014”

Община Смолян е съпричастна изцяло с бедствието, което застигна Варна и множество региони на страната, както и с дадените човешки жертв...

"Лазарица" на Радичков вече се репетира. През август започват репетициите на "Майстори" на Рачо Стоянов. Режисурата и на двете постановки е на Крум Филипов.

За смолянската сцена "Майстори" е позната пиеса, с нея е открита театралната сграда. Новият прочит е по-екзистенциален, акцентът не е толкова етнографско-фолклорен, а темата за жертвата, която изисква всяка любов, коментира Филипов пред БТА.

Сред новите постановки на РДТ ще бъде и "Есенна соната" на Бергман, режисьор Илиян Николов. Стефан Стайков ще постави "Карнавал" на нашумелия испански автор Жорди Галсеран, а премиерата се планира за края на септември. Милко Лазаров ще започне през октомври репетиции на "Мъртвешки танц" на Стриндберг.

Постановка на "Албена" ще режисира на смолянската сцена Димитър Сарджев.

Смолян с гостуваща изложба

“Девет товара коприна и още девет- везани”  се нарича гостуващата изложба на РИМ-Хасково. Тя ще бъде предтавена в зали...

В трупата на театъра са привлечени много млади хора от елитни класове в НАТФИЗ, предимно от класовете на Иван Добчев и Маргарита Младенова, твърди Филипов. Директорът е категоричен, че афишът на РДТ ще отстоява оцеляването на смолянския храм на Мелпомена с цената на смислени заглавия, без халтура или компромиси с репертоара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян