X
 
 

В "Лъвски скок" ще участват осем смолянски училища  

1160 0
В "Лъвски скок" ще участват осем смолянски училища  
Снимка: Община Смолян
Смолян за поредна година ще бъде домакин на регионално ученическо състезание „Лъвски скок”. То ще се проведе идния вторник, на 19 февруари, в Спортна зала „Величко Чолаков“ от 10,30 часа, съобщи Мария Семерджиева – началник на Регионалното управление на образованието.

Надпреварата е в чест на патронния празник на Природо-математическата гимназия „Васил Левски“ в Смолян и по повод 146 години от гибелта на Апостола. В нея, освен от гимназията, участие ще вземат ученици от цялата област, патрон на чието училище е Левски - от селата Чавдар и Змеица (Доспатско), Ерма река и Златоград, град Девин, с. Боровина (Маданско), с. Средец (Неделинско) и ученическо общежитие „Васил Левски“.

Три са дисциплините, в които учениците ще се състезават – „Лъвски скок“, „Щафета с преодоляване на препятствия и „Совалково бягане“.

Надпреварата се организира от Общобългарски комитет ”Васил Левски”, община Смолян, Регионално управление на образованието-Смолян и ППМГ „Васил Левски“ под егидата на кмета Николай Мелемов.

Actualno.com

Етикети: