БЧК осигурява на бездомни русенци храна и психологическа помощ

485
БЧК осигурява на бездомни русенци храна и психологическа помощ
Снимка: БЧК
Кризисна трапезария на БЧК отвори врати за бездомни на 19 ноември. Тя ще работи всеки делничен ден от 12:00 до 13:00 часа и се помещава на ул. „Гурко“ №10.

В 13:30 часа всеки посетител  на центъра може да ползва баня и ще получи безплатен санитарно-хигиенен комплект (паста за зъби, четка, сапун, самобръсначка и бельо). Всеки петък центъра ще е с удължено работно време за провеждане на различни социално-педагогически и психологически дейности.

БЧК - Враца помага на шестима бездомни с храна

БЧК Враца организира кампания "Шанс за хората без дом". Това е поредната инициатива, която цели да помогне на бездомни хора да оцелеят....

Трапезарията е по проект „Център за подкрепа, консултации и социално включване на бездомни и скитащи лица  - „Хуманността в действие“, който е финансиран от Националния съвет на БЧК. На няколко пъти бяха извършени обходи на места, обитавани от бездомници и бяха определени и класифицирани техните потребности. Оказана бе психологична подкрепа на всеки нуждаещ се, предоставена му бе храна и показано съчувствие към тежкото му положение.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители