Изборът за строител на детска болница в София е обжалван

1970
Изборът за строител на детска болница в София е обжалван
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Обжалван е изборът на Здравното ведомство за изпълнител на инженеринговата поръчка за национална многопрофилна детска болница в София, предаде репортер на Actualno.com.

Оплакването пред Комисията за защита на конкуренцията е подадено от класирания на второ място участник – ДЗЗД „Детска болница София“.

Водещ партньор в обединението с 90% дялово участие е фирма „Климатроник“  - еднолична собственост на Цветелина Персийска. Видно от професионалния регистър на Камарата на строителите, дружеството има изпълнени три обекта, на два от които възложител е „Джи Пи груп“ АД.

Другите двама участници с по 5% дял в консорциума са мексиканската компания „Иновасионес Текникас ен Симентасионес Са Де Св (ИТЕКСА)" и испанската „Проес Консулторес СА“.

Жалбата на консорциума е подадена в петък. Справка в сайта на Министерството сочи, че класираният на второ място консорциум е получил 58,6 точки с оферта за 79 534 997 лева без ДДС.

Детската болница ще струва 78 млн. лв. без ДДС

С решение на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев Националната многопрофилна детска болница ще бъде изградена от ДЗЗД „ДЕТ...

Припомняме, че на 17-ти ноември бе публикуван докладът на комисията и решението на здравния министър Кирил Ананиев за избор на изпълнител на оспорваната обществена поръчка.

На първо място е класиран консорциум „Детско здраве“, състоящ се от свързани компании с водещ партньор „Главболгарстрой“ (с 90% дял), „ГБС-Пловдив“ АД и „Главболгарстрой Интернешънал“ АД – с по 5% участие.

Цената, която компаниите на ГБС са оферирали за проектиране, строителство и авторски надзор на обекта, е 77 839 442 лв. без ДДС (93,4 млн. лв. с ДДС).   

Отстранено от участие е ДЗЗД "Здраве за децата на България", който се състои от фирмите „Трейс Груп Холд“ АД (с 51% дял), „Смарт билд дигитал“ ЕООД (24%), „Монолит“ АД (24%) и „Инжпроект“ ООД (1%).

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители