Избраха за будител на Русенската Алма матер професор Братанов

1545
Избраха за будител на Русенската Алма матер професор Братанов
Снимка: РУ "Ангел Кънчев"
Проф. Даниел Братанов е Будителят на РУ „Ангел Кънчев“ след гласовете на студентите от висшето училище. Предложението е от младежи от Факултета по обществено здраве и здравни грижи, но получи пълна подкрепа и от студентите от другите факултети. Проф. Братанов заслужи наградата заради жеста, който направи към студент, пострадал при катастрофа, довела до ампутация на лявата ръка на момчето. Колеги организират дарителска кампания за събиране на средства за закупуване на протеза, но помощта на проф. Братанов при крайното осигуряване на необходимата сума и избора на модел на протезата са решаващи. Работата на проф. Братанов в областта на роботиката помага за точния избор на помощното средство, с което студентът се връща към обичайния начин на живот. 

Избраните за будители на инженерните факултети на Русенския университет, са били носители на приза в предишните издания на конкурса. Доц. д-р Йордан Дойчинов получава вота на студентите от Аграрно-индустриалния факултет, доц. д-р Мария Николова е събрала най-много гласове в Машинно-технологичния, проф. д-р Борислав Ангелов е изборът на студентите от Транспортния, а доц. д-р Галина Иванова е фаворит на възпитаниците на Електрофакултета.

Световната вицешампионка по бокс Стойка Петрова получи заслужен приз

След оказаното внимание и признание за успехите на състезателките по борба Биляна Дудова и Тайбе Юсеин през миналата седмица, днес наст...

Сред преподавателите от Бизнесфакултета на университета болшинството са гласували за д-р Свилен Кунев. Студентите от Факултета по природни науки и образование са избрали доц. д-р Соня Георгиева, а от Факултета по обществено здраве и здравни грижи – доц. д-р Кристина Захариева. Любимият преподавател на бъдещите юристи е доц. д-р Кремена Раянова.

Регионални класирания ще има и за филиалите на Русенския университет в Силистра, Разград и Видин. За студентите от Силистра будител е доц. дфн Тодорка Георгиева, за колегите им в Разград - проф. д-р Нейко Стоянов. Видинските студенти са избрали д-р Ренета Златева. Избраните получиха грамоти от Студентския съвет и картини на художника Огнян Балканджиев, специално и тематично подготвени за всеки един от тях.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители