Козлодуй влага 1,6 млн. лв. за видеонаблюдение

10304
Козлодуй влага 1,6 млн. лв. за видеонаблюдение
Снимка: Община Козлодуй
1,6 млн. лв. с ДДС влага община Козлодуй в система за видеонаблюдение в града и четири села, става ясно от публикувано в Агенцията за обществени поръчки обявление. Намерението на местната управа е да надгради и разшири обхвата на системата за електронно наблюдение, целяща повишаване качеството на живот на местното население.

По поръчката предстои да се купят 189 нови камери. От тях 140 броя ще са т.нар. булет камери, а 49 - специализирани за разпознаване на автомобилните номера. В Козлодуй са определени 46 точки за монтиране на камери, по четири - в селата Хърлец, Гложене и Бутан, и три – в Крива бара.

Видеонаблюдението в Благоевград ще бъде готово до средата на годината

Видеонаблюдението в Благоевград ще бъде готово до края на годината, съобщи кмета на града д-р Атанас Камбитов. Новината за поставяне на...

Към настоящия момент в общинския център видеонаблюдение се осъществява на седем места – в детския парк, двора на БКС, входа на Ботев парк, при Офис 1, на Кестените, пред Кафе 33 и в ромската махала.

Избраният да изпълни обществената поръчка трябва да купи и монтира пълен набор - хардуер и софтуер, за надграждане на системата за видеонаблюдение. Ще има задача да осигури висока надеждност и сигурност на мрежата - uptime >= 89%, работно време на услугите - минимум 8 часа на ден, време за реакция при проблем - максимум 4 часа след получена заявка за проблем, време за отстраняване на проблем – максимум 12 часа, и възможност за добавяне на нови точки без това да дава отражение на непрекъснатата работоспособност на услугите.

Изпълнителят трябва да изгради и предостави комуникационна свързаност до централните съоръжения на съществуващата система, разположени в общината, както и да осигури свързаност до втория Мониторинг център в РПУ-МВР Козлодуй.

Трябва също да осигури възможност за добавяне на услуга Smart City модул за метеорологичен контрол, от който да се получава информация в реално време за метеорологичната обстановка в Козлодуй и прогноза за следващите поне два дни.  

Бургаски квартал се сдобива с цялостна система за видеонаблюдение

За да се спре вандалщината и в помощ на полицията, община Бургас започна изграждането на цялостна система за видеонаблюдение в жилищен ...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители