На 15 места в Лом раздават вода

707
На 15 места в Лом раздават вода
Снимка: община Лом
15 са местата, на  които ломчани могат да се запасят с вода за битови нужди и за пиене, която се раздава в туби.

Ето къде са разположени водоноските :   в кв. „Калето“, кв. „Зорница“, кв. „Младост“, кв. „Стадиона“, кв. „Младеново“ (на ул. „Ковачишка“ и на ул. „Софийска“ - центъра),  „Т Маркет“, Общинския пазар,   на ул. „Веслец“ №27,  на кръстовището на ул. „Вл. Заимов“ и „Добруджа“, на кръстовището на ул. „Т. Каблешков“ и ул. „Шишман“, на паркинга пред болницата на ул. „Симеон“, в жилищата на бившия захарен завод, в кв.. Моминброд и кв. „Хумата“. Предвидена е водонска и за с. Добри дол.

Жителите на Лом и общината ще са подсигурени с вода за битови и питейни нужди, докато се отстрани аварията на водопровода в с. Добри дол. Той се счупи преди 3 дни и образува свлачище. Беще обещано, че за да се ремонтира алтернативния, са необходими 7 дни. До момента е ясно, че за да бъде пуснат в експлоатация, са нужни около 4, 500 000, които община Лом ще заложи в бюджета за новата година. Дотогава принципът в града е „Вода гази, жаден ходи“.

 

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители