X
 
 

Областният управител на Стара Загора почете празника в храма и на връх Шипка (СНИМКИ) 

2134
photo of Областният управител на Стара Загора почете празника в храма и на връх Шипка (СНИМКИ) 
Снимка: Областна администрация - Стара Загора
Областният управител  на Стара Загора Гергана Микова отбеляза националния празник днес в храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка и на едноименния връх. 

Руско-турската освободителна война и митовете за Проливите

През лятото на 1875 година настъпва поредното изостряне на Източния въпрос с въстанието в Босна и Херцеговина, следват Априлското въста...

На тържествената заупокойна литургия в Шипченския храм, отслужена от старозагорския митрополит Киприан в съслужение със свещеници от Старозагорската епархия присъстваха и президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и кметът на Казанлък Галина Стоянова. 

Да почетат паметта на героите, пролели кръвта си за освобождението на България от турско робство на Паметника на свободата на връх Шипка бяха и депутати, кметът и областният управител на Габрово Таня Христова и Невена Петкова, хиляди граждани.

Заупокойна молитва за загиналите герои на самия връх беше отслужена от старозагорския владика Киприан и Великотърновският митрополит Григорий. В криптата на паметника сведоха глави в знак на признателност и положиха цветя председателят на парламента, областните управители на Стара Загора и Габрово и кметът на Казанлък Галина Стоянова. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители