Паметната плоча пред гимназията по механоелектротехника в Бургас ще бъде демонтирана

1262
Паметната плоча пред гимназията по механоелектротехника в Бургас ще бъде демонтирана
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Общинските съветници в Бургас решиха на днешното си заседание паметната плоча пред гиманазията по механоелектротехника да бъде премахната.

Това предизвика бурни реакции, които бяха предшествани от докладна записка на Георги Дракалиев, Димитър Людиев, Петко Георгиев и Виолета Илиева от ГЕРБ и Станимир Апостолов от Реформаторския блок. Тяхното предложение бе да бъде премахната плочата, съдържаща петолъчка.

До колко плочата спада в графата "идеологически надпис", при положение, че е в памет на загиналите в периода 1941-44 година възпитаници на училището, дали жертвите могат да бъдат наречени идеолози на комунистическия режим и не е ли мястото на барелефа в музея? Това бяха част от въпросите, зададени от трибуната.

Независимият съветник Ангел Божидаров подкрепи идеята на Тошко Иванов от групата на Реформаторския блок за създаването на музей на социализма. Той обаче категорично отхвърли възможността за внасянето на идеологически символи в българското училище.

Магистрати от Бургас дискутираха синдрома на родителско отчуждение

Проблемите, които възникват в семейството, когато родители и деца не говорят по важни теми, бяха обсъдени на обучение в Окръжен съд &nd...

Въпреки, че докладната е внесена от съветници на ГЕРБ, тя не получи пълна подкрепа на всички от групата. Димитрина Буланова поиска по-точно формулировка и запита - кой ще демонтира плочата и къде ще бъде поставена след махането и.

В крайна сметка мнозинството гласува паметната плоча да бъде демонтирана и премахната от фасадата на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас.

 

 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители