Подлезите на Варна - местата, които носят сериозен риск от престъпление

2281
Подлезите на Варна - местата, които носят сериозен риск от престъпление
Снимка: Надежда Георгиева
Последните събития в страната, свързани със жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова от Русе, със сигурност ни карат все повече да се замислим за нашата безопасност.

Много от градовете в България са привлекателни за живот на пръв поглед, но осигуряват ли всички спокойствие и сигурност на хората? Този въпрос накара кореспондентът на Actualno.com във Варна да проучи кои са най-опасните места в морската ни столица, които жителите и гостите ѝ не биха искали да посещават.

Местата в Бургас, на които не трябва да замръквате

Едно смразяващото събитие от последните дни потресе цяла България и ни накара да се замислим за сигурността си. Жестокото убийство на ж...

След направено допитване до варненци, резултатите са категорични - подлезите в морската ни столица са местата, които изглеждат като страшни подземия, където все по-често стават кражби и други престъпления. Те би трябвало да бъдат по-сигурният вариант за пресичане поради огромния трафик в града. Вместо това, обаче, много хора се страхуват да се доближат до подлезите, които се рушат, наводняват, а през нощта голяма част от тях нямат осветление.

Един от най-опасните подлези във Варна е този на спирка "Явор", споделиха граждани. Много родители се притесняват за децата си, които се налага да преминават през мястото по тъмно, прибирайки се от училище. В близост до подлеза живеят бездомници, там осветление почти липсва, а вътре е пълно с бутилки от алкохол.

Подобни са ситуациите с подлезите в кварталите "Левски" и "Чайка". Варненци разказват, че тези места са се превърнали в свърталище на наркомани и бездомници. Има и случаи на кражби и сплашвания.

"Понякога нямаме друга алтернатива, освен да преминем през подлезите, които не са осветени и се рушат. Не знаем за кое да се притесняваме повече - че ще бъдем нападнати или, че таванът ще ни се срути на главите", притеснени обясняват граждани от квартал "Левски".

Пет района в Плевен са опасни за самотен джогинг като фаталния за Виктория Маринова

Подобно на русенската журналистка Виктория Маринова, която бе убита зверски, докато спортува край Дунав, всеки ден десетки плевенчани п...

Потърсихме представители на МВР и Община Варна, за да дават информация какви мерки са предприети във връзка с решението на този сериозен проблем в града.

Говорителят на МВР заяви, че в сравнение с миналата година, през 2018 година сигналите за нападения и кражби в подлезите са намалели.

От дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" на Община Варна съобщиха, че в момента се извършват ремонтни дейности на пешеходни и на автоподлези. По бул. "Васил Левски" се работи по конструкциите на съоръженията в участъка от бул. "Осми Приморски полк" до ул. "Подвис" и на бул. "Осми Приморски полк" - от бул. "Васил Левски" до бул. "Христо Смирненски". Това са пешеходните подлези до базар "Левски", при спирка "Дубровник", при ул. "Мир", както и авто- и пешеходният подлез по продължението на ул. "Царевец" и на ул. "Подвис". Ремонтните дейности обхващат още автоподлеза на бул. "Осми Приморски полк" при ул. "Христо Смирненски", пешеходен подлез до бл. 28 в ж.к. "Чайка" и при спирка "Спортист". На тези съоръжения се извършва подмяна на хидроизолация, облицовка, осветление.

Към момента текат ремонтни дейности и на съоръжението на сп. "Явор", където се ремонтират стълбите и подходите към автобусните спирки от страната на кв. "Чайка". С цел осигуряване на достъпна среда ремонти бяха направени на подлезите - сп. "Автогара", сп. "Борсата", подлеза до ул. "Йордан Йовков". Поправени са разбитите стъпала, разрушените рампи за детски колички и са подменени липсващите решетки на отводнителните канали, пребоядисани са тавани и стени. Ремонт предстои на осветлението на съоръженията до автогаратата, на сп "Борсата", сп. "Патриарх Евтимий", сп. "Македонски дом", сп. "Осми декември", на подлеза пред Ботаническа градина, сп. "Изгрев" и сп. "Родина".

Правят оценка на опасните места във Велико Търново след убийството на Вероника

Комисия ще прави оценка на опасните места във Велико Търново след убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова край жп гарат...

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители