Зам.-министърът Султанка Петрова: На едно от първите места в ЕС сме по иновативност

1250
Зам.-министърът Султанка Петрова: На едно от първите места в ЕС сме по иновативност
Снимка: община Благоевград
Днес в Благоевград се проведе форум на социална тематика. Домакин бе община Благоевград, а сред гостите бяха зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова и председателя на Националния съюз на трудово-производителните кооперации Стилиян Баласопулов. Представителна роля в инициативата взе и зам.-кметът на Благоевград Христина Шопова. 

Целта на мероприятието бе представяне на законодателни промени в областта на подкрепата в социалната политката от Петрова. 

ОП: Няма конфликт на интереси в случая със Султанка Петрова

Няма конфликт на интереси в случая със заместник-министъра на социалната политика Султанка Петрова. Това е позицията на Обединените пат...

„България се нарежда на едно от първите места в ЕС иновативността, която предлага Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика. Благоевградски регион е един от примерите, които трябва да разпространяваме в България. Има изключително много социални предприятия, които работят. Това е благодарение на активността и на хората с големи сърца“ - каза Петрова.

Христина Шопова пък разказа за нагласите в Благоевград.

„Община Благоевград работи в унисон с политиката на МТСП. Тук е мястото да благодаря и на Бюрото по труда, защото посредством програмите се осигурява трудова заетост на хора в неравностойно положение. Те се назначават, както към Общината, така и към различни общински институции. След като свършат програмите , търсим варианти тяхната трудова ангажираност да продължи. Истината е, че голяма част от тези хора имат качества и са абсолютно конкурентноспособни“- сподели тя. 

Каракачанов за Султанка Петрова: Къде видяхте конфликта на интереси

Хубаво е като се говори да се говори с факти. Първо: Тази охранителна фирма не е сключвала договор с Народното събрание. НС е сключило ...

Регионалният форум цели да се превърне в традиционна проява, която да се развива постепенно, обхващайки всички региони в България. Реализацията на първите две издания са заложени в Плана за действие по социалната икономика на Министерски съвет 2018-2019 година.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители