14:00 - часът на коледния протест на 26 декември на "Ранобудните студенти"

46370
14:00 - часът на коледния протест на 26 декември на "Ранобудните студенти"
Снимка: Actualno.com/Петър Чернев

В 15:00 часа утре, 26 декември, пред сградата на БНБ ще бъде проведен протест на „Ранобудните студенти” и на студенти, които учат в чужбина, но са се върнали в България за коледните и новогодишните празници.

Час по-рано, от 14:00 часа, на „Орлов мост” ще се съберат демонстрантите от традиционния антиправителствен протест ДАНСwithme. Шествието от „Орлов мост” ще стигне до сградата на БНБ и оттам ще се отправи към площада пред сградата на Министерския съвет.

Ректорът на ЮЗУ: В университета полиция не е влизала, влезе СОТ

В Югозападния университет (ЮЗУ) полиция не е влизала. Това заяви в ефира на bTV ректорът на ЮЗУ професор Иван Мирчев. Според Мирчев им...

Докторантът в Лондон Николай Николов коментира пред bTV, че за първи път българи от чужбина ще протестират на българска земя.

„Подготвили сме транспаранти и знамена, готови сме”, обяви той.

Протестът в София ще е само един от готвените общо 30 шествия в цялата страна. В Пловдив протестът също започва в 14:00 часа – пред  сградата на Общината в Пловдив. „Все още не сме решили дали ще има блокади на булеварди, но най-вероятно – не, защото все пак е Коледа”, каза Павел Начев, един от организаторите на протеста.

Шествията ще подкрепят студентите, които са окупирали Югозападния университет в Благоевград. През празниците ректорът на ЮЗУ професор Иван Мирчев опита да прогнози окупаторите, като спря тока в сградата и повика СОТ, чиито служители не допускаха обратно в сградата веднъж излезли от нея студенти.

Ранобудните студенти готвят национален протест за Коледа

Ранобудните студенти от над 30 града в страната и чужбина подготвят национален протест за Коледа. Това съобщи за Дарик радио пловдивски...

В страницата във Facebook на "Ранобудните студенти" бяха публикувани и думите на патриарх Неофит за тях, изречени по време на поздравленията за Коледа. Патриархът каза: "Те са на своя пост да постигнат това, което е полезно за тях и обществото. Честитя им Рождество Христово и се моля за тяхното здраве."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com