158 снегорина спасяват София от снега

10601
158 снегорина спасяват София от снега

На територията на София общо работят 158 специализирани машини за снегопочистване, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Обработени със смеси срещу заледяване са трасетата, по които се движи масовият градски транспорт, опасни и стръмни участъци. Работи се по почистването на пространствата към спирките на масовия градски транспорт. Поради зимната обстановка автомобили без сложени вериги няма да бъдат допускани да се движат към планината Витоша. Ще се допускат движещи се само оборудвани с вериги автомобили към подходите към планината в кв. „Бояна” и кв. „Драгалевци”. Екипи на Пътна и Общинска полиция ще следят за спазване на забраната.

Масовият градски транспорт в София се движи нормално при зимни условия. Маршрутът от Автостанция „Хладилника” до лифт „Драгалевци” се обслужва от автобусна линия 93, а автобусна линия 122 от Автостанция „Хладилника” до лифт „Симеоново”. Автобусите се движат през интервал от 20 и 25 минути. От спирка „Център по хигиена” на бул. „Акад.Ив.Гешов” до кв. „Бояна”, спирка „Бялата чешма”, се движи автобусна линия 63. Автобусите по линия 123 обслужват маршрута до лифт „Симеоново”, като началната спирка е на бул. „Кл.Охридски” (при Специализираната болницата по онкология).

Редактор: Е. Гигова

Снежна София, в Пампорово има 30 см сняг

Само за няколко часа столицата изцяло бе покрита със сняг. Сняг валя почти през цялата изминала нощ. В момента в някои части на столица...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com