170 общини в България разчитат почти изцяло на субсидиране от държавата

2156
170 общини в България разчитат почти изцяло на субсидиране от държавата

"170 общини в България разчитат почти изцяло на субсидиране от държавата", каза Александър Ненков, парламентарен секретар на Парламентарната група на ГЕРБ, член на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Той коментира, че с приетите на първо четене промени от парламента – да се даде възможност на общините да бъде отпускана допълнителна субсидия от централния бюджет за погасяване на безлихвените заеми, ще се подпомогнат много нуждаещи се населени места у нас.

На първо четене – управляващите си подсигуриха бъдещи изборни победи по закон

С промените в Закона за публичните финанси се подготвят бъдещи изборни победи. Това заяви от пленарната трибуна депутатът от БСП Румен ...

"Преди години беше приет и закон, даващ ясни параметри за дълговете на общините за съответната година, но много от тях не могат да се справят с тях. Именно и това беше и мотивът за приемането на днешния закон. Има някои неясноти по него, но това е правилният път, за да има финансов ресурс, и общините да излязат от това тежко положение“, обясни той пред "Фокус".

Александър Ненков добави, че фактор за тежкото състояние на общините са освен слабата финансова дисциплина, а и обезлюдяването на малките население места, което води след себе си до по-малко приходи за общините и невъзможност да се справят. Той добави, че към този момент близо 1 милиард и 200 хиляди са просрочените задължения на общините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com