226 000 лева бяха събрани от деветата благотворителна инициатива “Избери, за да помогнеш”

696
226 000 лева бяха събрани от деветата благотворителна инициатива “Избери, за да помогнеш”
Снимка: Райфайзенбанк

226 152 лева бяха събрани по време на деветата кампания за Корпоративна Социална Отговорност на Райфайзенбанк - “Избери, за да помогнеш” 2017 г. Най-активно бе подкрепена сфера Здравеопазване в помощ на недоносените деца, децата с множество увреждания и сърдечно-съдови заболявания.

Сумите са набрани от служителите на Групата Райфайзен и от самата банка. Каузите са подпомогнати и със средства от външни дарители, които постъпват директно по сметките на организациите или чрез дарителски SMS-и, както и чрез онлайн платформата за дарения на инициативата izberi.rbb.bg.

Райфайзенбанк отново спечели престижната награда "Банка на годината"

За пореден път Райфайзенбанк (България) бе обявена за "Банка на годината" у нас. Наградата се дава от престижното списание The Banker, ...

“Нашите служители отново подкрепиха социално-значими каузи за цялото общество. Тяхната ангажираност освен с лични средства, така и с доброволен труд, показва за пореден път отговорното им отношение към най-нуждаещите се деца и възрастни, към културата и образованието, към опазването на околната среда. За 9-те години, през които инициативата се провежда, сме финансирали осъществяването на 233 проекта, с над 2.7 млн.лв“, коментира Оливър Рьогл, Председател на УС на Райфайзенбанк.

В деветата дарителска инициатива “Избери, за да помогнеш” участие взеха 1597 служители на Групата Райфайзен в България. Заедно с подкрепата, която банката добавя към всяко дарение на свой служител, общата сума за тазгодишната кампания, дарена от банката и нейните служители, възлезе на 205 010 лв.

“Избери, за да помогнеш” 2017 се проведе в периода ноември 2017 г. – януари 2018 г. и включи 22 проекта, предварително оценени от външни експерти за устойчивост. Най-много средства (42 815 лв) събра проектът на болница Щейново – „Нов Старт Живот“, който бе подкрепен от 315 служители, следван от проекта на фондация bCause – „Лечение и терапия на деца с множество увреждания“ (26 622 лв.) и от проекта на Администрация на Президента – „Българската Коледа“ (23 162 лв).

Сайтът на инициативата izberi.rbb.bg остава активен и на него ще се публикуват отчетите на организациите, включени в кампанията, за това как са изразходвали дарените средства.

Над 2 млн. лв. е събрала “Българската Коледа” от началото на петнадесетото си издание

Благотворителната инициатива на държавния глава „Българската Коледа“ в подкрепа на спасения детски живот продължава. Над 2 ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com