25 чинара на мястото на отсечени тополи засадиха в Пловдив

7855
25 чинара на мястото на отсечени тополи засадиха в Пловдив

В Пловдив засадиха 25 чинара на мястото на отсечени тополи, съобщи Агенция Фокус.

25 чинара на мястото на отсечените по фитосанитарни причини преди около два месеца 15 тополи в западния край на Гребния канал в Пловдив засадиха служители на ОП „Градини и паркове”. Това е ветрозащитен пояс изграден около Гребната база.

Два милиона цветя ще бъдат засадени в Пловдив до лятото

Два милиона цветя ще бъдат засадени в Пловдив до лятото, съобщи Агенция Фокус. „Лятото ще бъдат засадени летни. На есен пак ще б...

По думите на директорът на предприятието Стоян Алексиев, мястото е лесопарк. „Миналата година, докато са се извършвали строително-ремонти работи по един хотел, дърво беше паднало до работник и за малко да стане инцидент”, заяви Алексиев. „Причината е, че дърветата в югозападната част са опасни – изцяло са изсъхнали, има пречупени. Затова е извършена санитарна сеч. Спрямо новите фиданки ще бъдат предприети мерки за форсиран растеж чрез поливане и наторяване”, увери Стоян Алексиев.

Още при предварителната подготовка на терена са били поставени специални, влагозадържащи гранули. Поетапно предстои да се реализира цялостна реконструкция на ветрозащитния пояс със засаждането на подходящи едроразмерни, по-трайни и с по-големи корони дървета.

Междувременно служители на „Градини и паркове” са почистили и превзетия от самораслеци тротоар покрай Розариума до отрезвителя. Планира се засаждане на дървета и на много други места в града през месец март. „И по бул. „Руски” има за подпълване и по бул. ”Мария Луиза” към ул. „Ландос” също”, каза още Алексиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com