2500 остават без работа, ако бъде отхвърлен погасителният план за "Бобов дол"

16734
2500 остават без работа, ако бъде отхвърлен погасителният план за "Бобов дол"

Синдикът на "Въгледобив Бобов дол" е подал искането за разсрочено плащане на осигуровките на миньорите в края на миналата година, съобщи вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, който в момента е и председател на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

На вчерашното заседание съветът даде съгласие за разсрочване на задълженията на предприятието на бизнесмена Христо Ковачки при условие, че нововъзникналите плащания се погасяват в законоустановените срокове. Според Димитър Манолов няма политически мотиви в решението, тъй като подобна процедура е прилагана и за други фирми, предаде БНР.

Ваучерите на работещите в мини и ТЕЦ "Бобов дол" вече няма да са ограничени

Миньорите от мини "Бобов дол" и енергетиците от ТЕЦ "Бобов дол" от следващия месец ще могат да осребвяват ваучерите си за храна по цяла...

"Ако не бъде приет този погасителен план, тези 41 милиона завинаги биват зачеркнати от бюджета на Националния осигурителен институт. 2 500 човека остават без работа, сума ти кредитори пият по една студена вода. Ако тези миньори бъдат уволнени, няма да получат нищо от това, което имат към момента да получават, защото те ще се явят на шесто място в списъка на кредиторите. Ако този погасителен план, като бъде одобрен от НАП, два месеца не бъде изпълняван, така както е разписан, той автоматично спира да действа. И отново сметките биват блокирани и отново предприятието се връща в изходно положение", заяви Манолов.

Неплатените осигуровки на работниците от "Въгледобив Бобов дол" са в размер на 41 милиона и 500 хиляди лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com