30 компании ще помагат в борбата с младежката безработица

11095
30 компании ще помагат в борбата с младежката безработица
Снимка: БГНЕС

30 български и международни компании обединяват усилията си в борбата с младежката безработица в рамките на движението "Алианс за младежта". Началото на инициативата беше дадено днес от изпълнителния директор на "Нестле България" Хуан Карлос Пералехо по време на пресконференция за представяне на българското участие в инициативата.

Според неотдавнашно проучване, 23% от младите хора в Европа смятат безработицата за най-големия проблем на обществото през следващите пет до десет години. Данните са предоставени от ACNielsen - международна компания в областта на пазарните проучвания, партньор на Алианса. Около 54% от анкетираните безработни са заявили, че обвиняват правителствата за това, че не разрешават проблема с липсата на възможности за младите хора.

"Алианс за младежта" ще се бори с младежката безработица в ЕС

Според неотдавнашно проучване 23% от младите хора в Европа смятат безработицата за най-големия проблем на обществото през следващите пе...

В проучването са взели участие около 2 000 млади хора от Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция на възраст между 18 и 29 години. Резултатите показват, че 40% от анкетираните на възраст между 21 и 24 години се опасяват, че перспективите за работа в страната им няма да се подобрят през следващите 12 месеца.

На събитието днес присъстваха и изпълнителният директор на Агенция по заетостта Асен Ангелов, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестициите Светослав Младенов, младият евродепутат в Европейския парламент Ева Паунова, представители на компаниите, членове на Алианса в България и млади хора на възраст под 30 години.

Официалният старт на инициативата бе даден на 18 септември във Веве, Швейцария. Тогава Нестле, заедно с 200 компании обявиха ангажимента си за създаване на над 100 000 работни места за младите хора в цяла Европа. Днес "Нестле България" представи първите членове на Алианса в България, сред които личат имената на компаниите: Adecco, Андреа, A-Team, Vivacom, Chep, Дедракс, Дунавпак Родина, Good Mills Bulgaria, Moto Pfohe, Маус Принт, Nielsen, Publicis и Юри Гагарин АД.

 

Ще преодоляваме младежката безработица почти изцяло с евросредства

За тази и следващата година България ще вземе 110 млн. евро за борба с младежката безработица и повишаване на заетостта сред младите хо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com