X
 
 

300 военни ще охраняват южната ни граница

300 военни се включват в охраната на южната ни граница. Няма напрежение, това е превантивна мярка, обясни военният министър Николай Ненчев.

В Ивайловград беше изпратена елитна рота, която да противодейства на миграционния натиск. Става въпрос за общо 46 военни от хасковското поделение, специализирано в мисии в чужбина.

Армията вече патрулира съвместно с граничната ни полиция на браздата, но тази мисия се оказа секретна за медиите, информира bTV.

Рано сутринта военните влязоха в Ивайловград като на парад. Местните казват, че не им прави впечатление, когато минават военни автомобили.

Никой обаче не е свикнал да вижда армията да спи на хотел – поради липса на казарма в региона. А цената на нощувките се оказа военна тайна.

Според сайта на един от хотелите, нощувката струва 45 лева. За военните обаче имало намаление. „Винаги правим отстъпки на хотела , когато са групи , без значение дали са военни, дали са цивилни”, каза собственикът Михаил Кафадаров.

Недостатъчните средства за армията поставят под въпрос доверието на НАТО към България, твърди доклад

Недостигът на финансови и материални средства през предходните години оказва негативно влияние върху изпълнението на Целите за способ...

Елитната ни рота ще патрулира по браздата, заедно с граничните патрули, като жив щит срещу евентуална бежанска вълна.

Местните се надяват армията да пресече и каналджийството, превърнало се в доходен бизнес в пограничните райони. В Ивайловград доброволчески отряди няма, но хората са готови да съдействат на службите в опазването на границата.

Охранителната мисия на армията по границата ще продължи докато е необходимо.

Първата група от 46 военни в района на Ивайловград ще остане 2 седмици, след което на нейно място ще застъпи друга група. А при необходимост броят на военнослужещите ще бъде увеличен.

Снимка: Архив 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 25 август

Овен Днес не правете на другите това, което не желаете някой да направи на вас. Каквото и да правите се поставяйте на мястото на другия. Телец Днес...

Последно в Актуално