4 двойки влакове ще пътуват по Дунав мост 2

18912
4 двойки влакове ще пътуват по Дунав мост 2
Снимка: БГНЕС

Международният жп трафик по линията Крайова-Голенци-Видин от утре ще се осигурява от 2 двойки влакове. Те са собственост на Националната железопътна компания на Румъния. Това каза държавният секретар на министерството на транспорта на Румъния Юлиян Матаке при официалното откриване на железопътния трафик по Дунав мост 2 (известен още като „Нова Европа), предаде Радио „Фокус” – Видин.

Редовната линия ще бъде допълнена от българската страна с още 2 двойки влакове.

Утре по Дунав мост 2 ще премине първият пътнически влак, няма да има скоростни ограничения

През утрешния ден ще бъде открита редовната железопътна линия между Видин и Калафат, съобщи Владимир Андреев, изпълнителен директор на ...

Матаке подчерта, че съвместно със зам.-министъра на транспорта Петър Киров са ускорили работата по откриването на жп линията по моста между Видин и Калафат.

На церемонията присъстваха още кметът на община Видин Герго Гергов, областният управител на Област Видин Кръстьо Спасов, генералният директор на Национала компания „Железопътна инфраструктура“ Милчо Ламбрев, заместник-изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Чавдар Трендафилов, народни представители и др.

По думите на Киров мостът „Нова Европа“ има не само стратегическо значение, но и е регионално – осигурява възможност за развитие на бизнеса и връзките между хората от двете държави. „Пускането на жп трафика е доказателство, че можем да постигнем много когато си партнираме“, допълни заместник-министър Киров. Той изрази надежда в кратки срокове да премине и първият товарен влак през съоръжението, информира пресцентърът на МТИТС.

 

Пускат ежедневни влакове по Дунав мост 2

Пътнически влак по трасето Видин - Калафат ще се движи всеки ден, считано от 10 май в двете посоки. Редовната жп-линия е на румънския ж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com