425 организации кандидатстваха за "Ти и Lidl за по-добър живот"

1281
425 организации кандидатстваха за "Ти и Lidl за по-добър живот"

Общо 425 организации са кандидатствали в най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – "Ти и Lidl за по-добър живот". Стойността на сумата, събрана от "Лидл България" в периода 1 май-25 юни 2017 г., благодарение на нейните клиенти, възлиза на 252 741 лева.

"За нас големият интерес към програмата е доказателство, че стремежът на "Лидл България" да допринася за по-качествения и добър живот намира сериозен брой съмишленици сред неправителствения сектор. Бих искала да благодаря и на всички наши клиенти, които помагаха с всяка своя покупка. Стойността на събраната сума е свидетелство, че заедно с тях можем да допринасяме за нашето по-добро утре", коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

"Бройката от 425 проекта е безпрецедентна за корпоративна програма, реализирана в сътрудничество с неправителствена организация. "Ти и Lidl за по-добър живот" е ярък пример, че бизнесът и неправителственият сектор могат да си сътрудничат по изключително успешен начин", коментира Илияна Николова, Изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, партньор по проекта.

По програмата са кандидатствали организации от 143 населени места в цялата страна, като най-много са предложенията от София (137), следвани от Варна (24), Пловдив (17), Стара Загора (15) и Русе (12).

Най-много проекти са получени от сдружения. На следващо място се подреждат читалища и фондации, следвани от училищни настоятелства, спортни клубове, федерации и други. В момента всички получени предложения се преглеждат според формалните критерии за кандидатстване. Проектите, които отговарят на административните критерии, ще преминат в следващите етапи на оценяване – оценка от експертно жури и от служители на Лидл България.

"Ти и Lidl за по-добър живот" има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна и отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и качествен живот на хората от различните региони. Събраните средства ще се използват за финансирането на стойностни проекти и идеи в областите образование, здравословен начин на живот, околна среда и култура и историческо наследство. Проектите, одобрени за финансиране, ще получат грант в размер до 10 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com