X
 
 

50 тона отпадъци, внесени от Италия - суровина с добавена стойност?

2518 0
50 тона отпадъци, внесени от Италия - суровина с добавена стойност?
Снимка: Getty Images
Отпадъците, докарани от Италия във Враца са суровина, която се рециклира. От нея се произвеждат дръжки за четки за зъби и за боядисване, закачалки, фибран, както и други пластмасови изделия. Това заяви в предаването "Тази неделя" по БТВ собственикът на площадка, на която са стоварени отпадъците, Илиян Ангелов.

"Това не може да се нарече боклук, а то е суровина с добавена стойност. Няма да бъде депонирана на депото, нито ще бъде изгорено. Тази пластмаса е специална и не подлежи на изгаряне", обясни той. Ангелов подчерта, че е спорно дали е редно да бъде наложена глоба, тъй като всяка фирма за каквото и да е производство следва да има място, на което да складира суровини за продуктите си. Собственикът на площадката твърди, че натрупаните чували с тонер касети не представляват опасен отпадък.

Площадката с италианските отпадъци в Плевен е проверявана 5 пъти, но не са открити нарушения

Плевенската РИОСВ през миналата година е проверявала пет пъти площадката на фирма „Феникс Плевен“ ЕООД и дейността на друже...

Припомняме, че отпадъците бяха доставени в България в края на ноември миналата година. Те възлизат на 50 тона, транспортирани с 6 камиона от Италия и бяха стоварени на площадката във Враца.

Междувременно, комепетнтните органи продължават разследването на случая. Ще се изяснява тепърва и дали има връзка между него и този, при който бе разкрит трафик на отпадъци от Италия за България, докарани в района на Плевен.

Actualno.com

Етикети: