850 млн. евро са нужни за нов път Видин-Ботевград, държавата ги няма

3524
850 млн. евро са нужни за нов път Видин-Ботевград, държавата ги няма
Снимка: БГНЕС

Индикативната стойност за строителството на нов път от Видин до Ботевград възлиза на 850 млн. евро. Това става ясно от писмения отговор на транспортния министър Ивайло Московски до депутат.

Агенция “Пътна инфраструктура” търси възможности за инвестиции, но пари от европейските фондове за този участък – няма, уточнява още Московски.

Още 133 млн. лв. отиват за строителството на 16 км. от "Хемус"

Агенция "Пътна инфраструктура" стартира тръжната процедура за технически проект и строителството на 16,3 км от магистрала "Хемус". Това...

Министерство на транспорта е успяло да отдели малко под 3 млн. лв. от Оперативна програма “Транспорт и транспортна инфраструктура”, които са били само за подготвителни работи за доизграждане на участъка Видин-Ботевград.

Министър Московски разяснява и какви са плановете за новия път, които засега остават само на хартия. За участъка Видин – Враца с дължина от 126 км. е планирано уширяване на съществуващия 2-лентов път до 4-ри лентов скоростен път. В участъка Димово – Бела – Руженци – 20 км. се предвижда изграждането на 4-ри лентов път по ново трасе, защото съществуващият преминава през населените места. За участъка Мездра – Ботевград – 32 км. е планирано уширяване на съществуващия двулентов в четирилентов път.

Московски уточнява, че между Враца и Мездра има 10 км. – четирилентов път, готови са обходите на Враца и Монтана, които са финансирани с пари по старата европрограма за транспорт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com