АБВ сезира прокуратурата за злоупотреби в "Социално подпомагане"

3918
АБВ сезира прокуратурата за злоупотреби в "Социално подпомагане"

Председателят на ПП АБВ Румен Петков, областният председател на партията в Търговище и член на ИБ Йорданка Георгиева и общински съветници на ПП АБВ в Попово сезираха прокуратурата относно сигнали за злоупотреби на директора на „Социално подпомагане” в Попово Димитър Кънев Димитров, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Сигналът е заради сериозни съмнения за придобиване на нерегламентирани доходи и злоупотреба със служебно положение от страна на Димитров, който е и член на ГЕРБ.

„Внесеният сигнал съдържа информация за съмнения за това, че директорът на дирекция „Социално подпомагане”, обслужваща общините Попово и Опака, общински съветник от ПП ГЕРБ, председател на групата съветници на ГЕРБ в Общински съвет – Попово, използва ръководната си позиция в структурата, която работи със социално слаби граждани, за да придобива имоти по съмнителен начин и да ги препродава след това” – обясни Йорданка Георгиева.

АБВ иска от Румен Радев да наложи вето върху Закона за лова и опазване на дивеча

"Видно от сайта на Народното събрание, на 11 юли 2018 година едновременно на първо и второ четене, в нарушение на духа на Правилника за...

Димитър Кънев Димитров работил като нерегламентирана агенция за недвижими имоти, като през последните 10 години е придобил и след това продал близо 20 имота. Важен детайл е, че директорът на дирекция „Социално подпомагане” за Попово и Опака изкупувал жилища на социално слаби граждани, а след това ги продавал, като се възползвал от служебното си положение.

„Сезираме прокуратурата и очакваме тя да си свърши работата. Но ние в АБВ повдигаме въпроса и за морала в политиката. Политически морално ли е член на ГЕРБ, общински съветник от ГЕРБ и ръководител на обществено значима териториална структура, обслужваща социално слаби българи, да демонстрира абсолютна безнаказаност и институционална и политическа закрила, както и завидно благосъстояние“, коментира Йорданка Георгиева.

Сигналът е изпратен и до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане към МТСП, както и до Областния управител на Област Търговище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Времето утре - 18 април 2024 г.

BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com