Actualno.com те предизвиква да оставиш следа!

29861
Actualno.com те предизвиква да оставиш следа!

И тази година, ние, от actualno.com, ще те чакаме на едно различно паркомясто – част от инициативата Parking day!  Каним те да дойдеш и да оставиш своята следа.

Можеш да ни намериш на улиците Княз Александър и Съборна. Ние ти обещаваме да бъдеш себе си!

Най-мащбното издание на PARK(ing) Day: Градинка на Дънов, уроци по танци, варене на лютеница и много изненади

Четвъртото поред издание на зелената инициатива PARK(ing) Day ще обхване центъра на столицата този петък, 19 септември. Какво ще видим ...

Каква е идеята на PARK(ing) Day? 

PARK(ing) Day е глобално, ежегодно отворено за участие събитие, в което граждани, артисти, активисти, организации и частни бизнеси си партнират във временно преобразяване на очертаните места за паркиране в парк места – временни публични пространства.PARK(ing) Day се организирана от фондация Credo Bonum (www.credobonum.bg) в партньорство с организацията Rebar, арт и дизайн студио от Сан Франциско, които са автори на идеята.

Проектът се ражда през 2005 г., когато Rebar превръщат едно паркинг място във временен градски парк. Оттогава PARK(ing) Day се развива в световно движение, в което организации и индивиди създават нови форми на преходно публично пространство в контекста на градове по целия свят.

Мисията на PARK(ing) Day.

Мисията на PARK(ing) Day е да привлече внимание към нуждата от повече градски, отворени за хората пространства, да предизвика публичен дебат около това как се създават и разпределят обществените пространства и да подобри качеството на градската среда. Поне в рамките на едно паркинг място за един ден.

София диша и ние с нея

10 август. 2014 година. 16:00 часа. София. Дишам с пълни гърди. Защото и София диша. За пета поредна година. Да си призная още в начал...

Ограничения в дизайна на парк мястото няма. Всеки може да развихри въображението си и да превърне паркинга в незабравимо място за отмора. През последните години участниците по света са превръщали паркинг места в безплатна здравна клиника, градска ферма, арт инсталация, политически семинар, място за безплатни уроци по танци и йога, магазин за безплатен ремонт на колелета и дори за парк(инг) сватба. PARK(ing) Day е вдъхновяваща платформа, която да накара града ни да диша по един различен начин.

Какво ни очаква в петък?

Истинска градинка, посветена на Петър Дънов, ще заформи Българо-американска кредитна банка на паркинга си на ул. Славянска 2.

Мобилната БРИГАДА на рекламна агенция BWorks ще покаже как отбеляза 40-тата годишнина на чушкопека, а именно с workshop по правене на лютеница в естествена среда. Ще намаже на гостите си по филия бригадирска лютеница и ще ги провокира с последната си любима игра на ул. „Цар Иван Шишман”.

Отново на същата улица едно паркомясто ще се превърне в танцова работилница, където всеки ще може да научи "Чичовото хоро", помагайки си с изобразени върху настилката стъпки. Екип "Култура" от "Идеите това сме ние 3" седи зад проекта ТАраТАнци (следвай стъпките на танца).

Actualno.com подарява страхотен подарък на един от вас

Фейсбук страницата на Actualno.com вече е с 50 000 приятели. Благодарим ви за подкрепата и лоялността, ние ще продължаваме да търсим ис...

Книжен център „Гринуич“ ще се включи в PARK(ing) Day с аранжиран книжен еко кът „Reading zone only“, с безплатна свежа лимонада. Sofia Airport Center на бул. Христофор Колумб 64 ще организира работилница, в която ландшафтни архитекти ще помагат на желаещите да засадят свое цвете, което после ще си вземат у дома.

SOHO като работно пространтсво, ще изнесе уютната си атмосфера на паркинга отпред на ул. Искър 4, но ще представи занимания, с които да разпускаме в свободното си време.

На ул.“Бенковски“, зад гърба на Народния театър, ще бъде разположен ABSOLUT PARK(ing) – приятна зона за почивка и коктейл на шведския алкохолен бранд, чиято история е глобален пример за успех и устойчиви технологии, които работят за опазването на околната среда.

Yuzina Street Art PARK(ing) на ъгъла на ул. „Парчевич” и бул. „Витошка” ще покаже творби на художник Владо Трифонов, докато на ул. „Кърниградска 13” магазин Биомаг ще изненада минувачите с оригинална зелена инсталация. На PARK(ing) Vibes на ул. „Преспа” с ъгъла на ул. „Граф Игнатиев” ще звучи музика от Ziggy&Zimone, с подкрепата на Barbaron.bg и marzelivo.com

Преди първото по рода си състезание за безмоторни колички в България - RedBull Soapbox, на ул. „Иван Вазов” ще имаме шанс да видим една от количките-финалисти в конструкторската надпревара.

Време е за щастие!

Днес е Световния ден на щастието. Ето защо, ние от Actualno.com, искаме да направим един от вас още по-щастлив, като му доставим малко ...

Пощенска банка ще организира арт-инсталация под мотото „За колелата и техните хора”. На паркомястото пред клона на банката на ул. “Съборна” екипът на 1Bike ще преобрази един велосипед пред очите на минувачите. Уникалното колело ще бъде разиграно във Facebook страницата на банката. А всеки, който посети локацията със своя велосипед, може да получи безплатно графичен елемент по избор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество