Ахмед Башев твърди, че от ГЕРБ искат да дестабилизират родопския регион

29067
Ахмед Башев твърди, че от ГЕРБ искат да дестабилизират родопския регион
Снимка: БГНЕС

"Няма причина за свалянето на имунитета ми. Като кмет на Гърмен съм проверяван от А до Я. Популярен съм сред съгражданите си. Все пак ако главният прокурор поиска депутатската ми защита, ще се откажа от нея сам".

„Манчо Джуркин е извършил рецидив от нарушения – има 15 протокола, съставени от Регионалния инспекторат по образованието, 14 от времето на ГЕРБ. Как ГЕРБ ще го санкционират, като е техен човек”, възмути се Ахмед Башев в предаването „Лице в лице” по bTV.

Учебният процес в Рибново е възстановен

Учебният процес в средното училище "Йордан Йовков" в Рибново е възстановен. Тази сутрин новоназначеният временен директор Светослав Бек...

По думите му, случаят е приключил и дори не заслужава коментар, защото Джуркин не е достатъчно компетентен да заема учителския пост. Ахмед Башев дори обяви Джуркин за човек „със съмнителни психически качества”.

След протеста в Рибново в петък – против и в подкрепа на Башев, депутатът и уволненият директор влязоха в спор за многохилядността му, като си оспориха подкрепата на гражданите.

Според Манчо Джуркин, за демонстрацията в негова защита и с настояване за сваляне на имунитета на депутата от ДПС, са се стекли хора от целите Родопи - Велинград, Сатовча, Кочан и други. „Не става въпрос за броя – дойде най-будната част от обществото в Родопите, а не тези дето ги разкарват от село на село като мечки в подкрепа на някоя партия”, обясни уволненият директор. По думите му, срещу тях се е изправила „агитка от 30 души”, начело с кметицата на община Гърмен Минка Капитанова от ДПС заедно с „фирмите на Башев”. „Днес Рибново се събуди, ерата на задкулисието и феодализма ви свършва!” обърна се Джуркин към Башев.

Депутатът посрещна упреците със смях и контрира, че 30 са били поддръжниците на Джуркин, а от многохилядното множество, което го е подкрепило и имало желание за саморазправа, към тях са летели яйца, мандарини, освирквания и нецензурни думи.

„30 човека от цяла България са били в Рибново по заръка на ГЕРБ. Останалите са хиляди и са били в моя подкрепа и аз ги поздравявам сега”, заяви Башев. В отговор уволненият директор го нарече „мазен мечо, дали му вратовръзчица, направили го депутатин”. „Башев, хиляди ти поискаха оставката, цялото село с изключение на твоята клика – кметицата Минка Капитанова и двете ти фирми!” продължи Джуркин.

Не стихва напрежението в гърменското село Рибново

Продължава напрежението в гърменското село Рибново, след като в средата на миналата седмица временно изпълняващият длъжността директор ...

„Ахмед Башев е построил път за 17 млн. лв. в Гърмен, още един за 2 млн. лв., канализация, с европейски пари и от бюджета - няма как хората да не ме обичат и аз им благодаря!” декларира той.

Ахмед Башев твърди, че ГЕРБ искат да дестабилизират родопския регион, който тотално подкрепя ДПС, като докажат, че са направили пробив. „Това не е така и няма как да стане. ДПС ще управлява в тези райони, не защото плашим хората, а защото така е било винаги”, декларира депутатът. „Цифрите и резултатите от изборите говорят и това няма как да се промени”, продължи той.

Той продължава да не вижда проблем в идеята си за постове, заети от помаци, декларирана в края на миналия ноември. „Това население там иска това да се случи – иска помаци, не хора като Джуркин”, заяви Ахмед Башев, като отново не изясни връзката между етноса и професионалните качества на кадрите.

Той не вижда нищо лошо в изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов на 14 февруари, което предизвика емоционални изблици в парламента. „Българската общественост трудно приема такива изявления, третира ги като престъпление, а той нищо не е направил, нищо не е казал. Аз никого не мразя, защо трябва мен някой да ме мрази и аз да съм виновен, защото съм помак и съм от ДПС. Обществеността в България не разбира това”, смята Башев.

Той подчерта, че ДПС няма нищо общо с имотните претенции на Главното мюфтийство, като подчерта че двете са различни организации. Той обаче призова българския съд да бъде оставен да работи спокойно по имотните деля.

Стачкуващи учители в село Рибново са заплашвани от Ахмед Башев, че ще бъдат уволнени

Етническо напрежение в региона няма, въпреки опитите за изкуственото му създаване и ескалиране, на които сме свидетели през последните ...

Въпреки че турският не му е майчин език, Ахмед Башев изтъкна, че като политик смята, че агитацията на майчин език трябва да бъда позволена, особено защото според препоръките на Венецианската комисия и на ОССЕ това е така във всяка европейска държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com