Алибегов на среща с БСП: Предложението на доц. Кунчев е за частичен локдаун, готови сме за протест

3384
Алибегов на среща с БСП: Предложението на доц. Кунчев е за частичен локдаун, готови сме за протест
Снимка: Bgtourism.bg

Това е отново частичен локдаун. Така председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов коментира предложението на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев за нови ограничителни мерки във връзка с нарастването на заразените с COVID-19

Темата беше коментирана на среща в парламента на БСП с туристическия бранш във връзка с актуализацията на държавния бюджет.

Предложение за нови мерки - де факто затваряне на голяма част от сферите в България

Де факто положение на локдаун заради влизането на национално ниво в червена зона поради заболеваемостта от КОВИД предлага националният ...

Алибегов посочи, че се предлага хотелите да обслужват само с румсървиз и работа на заведения на закрито на 50 процента само срещу предоставяне на ваксинационен паспорт, което, по думите му, е и противоконституционно. Ако това се изпълни, около 700-800 хиляди остават без работа и на улицата, коментира той пред журналисти.

Алибегов отбеляза, че нямат право да проверяват лични данни на хората. "Когато дойдете в заведение, ние не можем да установим вашия сертификат, нямаме право да го искаме, дали е истински, не е ли истински, дали сте ваксинирани или не", посочи Алибегов.

Ще протестираме, ако се наложи, заяви пред журналисти председателят на Българската асоциация на заведенията. Този път целият туризъм е обединен, и хотелиери, и ресторантьори. Така че ние сме заявили стачна готовност, до два дни ще дадем една обща пресконференция в БТА, но в никакъв случай няма позволим това да се случи отново, допълни той.

Алибегов коментира, че самият доц. Кунчев се е съгласил на среща с бизнеса и Министерството на здравеопазването, че мярката да се работи само с ваксинирани в заведенията на закрито е неприложима в България в момента при 18 процента ваксинация, от която повече от 50 процента на 70+ хора, и сега го предлага като "пореден пиар ход".

Кунчев настоява за задължителна ваксинация на първо време за два държавни сектора

Главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев настоя за въвеждане на задължителна ваксинация срещу коронавирус за два държавн...

В момента сме единствената страна в Европа, която не подпомага туристическия бизнес с нищо, коментира Ричард Алибегов. От туристическия бранш изразиха притеснение, че дори при евентуална актуализация на бюджета няма разписани мерки за хотелиерство и ресторантьорство и като цяло в бюджета няма предвидени пари за антикризисни мерки за затворени или ограничени бизнеси, има само за мярката "60 на 40", която е за заетите и само когато бизнесът работи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...