АПИ увери: Готви се укрепване на участъка от пътя Радуил - Боровец

3111
АПИ увери: Готви се укрепване на участъка от пътя Радуил - Боровец
Снимка: АПИ

В момента се подготвят проектите за укрепване на участъка от път II-82 Радуил - Боровец, в които са констатирани пропадания на пътното платно. Това увериха от Агенция пътна инфраструктура (АПИ) в съобщение до медиите.

Припомняме, че по-рано днес се проведе протест заради сериозната опасност от свлачища.

Пореден протест заради път, осеян със свлачища

Нов протест заради път, по който има сериозна опасност от свлачища. Става въпрос за протест в село Радуил. От там минава път, тръгващ о...

"Извършени са геоложки проучвания, за да се установят причините за компрометирането на отсечката. Въз основа на направените анализи от експертите се подготвят проекти за всяко едно от констатираните пропадания. След като те бъдат готови ще се възложи изпълнението на необходимите строителни дейности. Част от тях, в зависимост от метеорологичните условия, ще се реализират тази година, а за тези, за които е нужно повече време работата ще продъли и през 2019 г. По първоначални оценки за ремонта на отсечката между Радуил и Боровец /от 18-ти до 28-ми километър/ индикативно ще са необходими около 1,2 млн. лв. с ДДС", уведомиха от АПИ.

"Участъкът е сигнализиран с пътни знаци, указващи намаляване на габарита и ограничаване на скоростта до 30 и 40 км/ч. Взети са всички мерки за обезопасяване на пътя и повишаване безопасността на движение", добавят още от Агенцията.

Според съобщението през миналата година над 540 хил. лв. са вложени в път II-82 Боровец – Радуил - Костенец.

"Пътят е изкърпен и е с подобрено отводняване. За повишаване безопасността на движение са подменени старите обезопасителни системи, които са били повредени от пътни инциденти. През август т. г. завърши превантивният ремонт на близо 7 километра от пътя II-82 Боровец – Самоков, който стартира през пролетта. Инвестицията е близо 4,5 млн. лв. с ДДС. Обновена е пътната настилка, подобрено е отводняването, положена е хоризонтална маркировка. В участъка са възстановени и липсващите или повредени пътни знаци и са монтирани нови ограничителни системи", добавят от АПИ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com