X
 
 

Армията ни е в готовност да помага в мигрантската криза по границата с Гърция

438 0
photo of Армията ни е в готовност да помага в мигрантската криза по границата с Гърция
Снимка: БГНЕС
Армията е готова да помогне на полицията при мигрантската криза по границата с Гърция, заяви вътрешният министър Младен Маринов, пише dnes.bg. Заради проблемите с мигрантите край Солун остава засилено присъствието на полиция и жандармерия по българо-гръцката граница.

"Предприели сме мерки по усилване на територията около границата. Гранична полиция и сили на жандармерията, които работят в малките населени места по българо-гръцката граница, са в готовност за реакция при евентуално приближаване на такива групи. В постоянна връзка сме с гръцките и македонските колеги, както и с турските", посочи МВР шефът.

Засилена охрана по южните ни граници, сблъсъци между мигранти и полиция край Солун

Засилена охрана има по южните ни граници заради опасност от нова бежанска вълна от Гърция. През последните дни близо хиляда души напусн...

Той уточни, че обстановката се следи изключително внимателно и се обменя информация със службите на съседните държави. "Имаме и разработен план за действие при кризи. С вицепремиера Каракачанов сме в контакт по отношение на използване на армията в определени ситуации", подчерта Маринов. Той все пак успокои, че към момента обстановката в Северна Гърци е под контрол. Маринов посочи, че групата мигранти, която има намерение да тръгне към Северна Македония, е около 600-700 души. Тази цифра обаче се променя, заради което органите на реда трябва да бъдат готови за всякакво развитие на ситуацията, уточни той.

По думите на министъра, на българо-сръбската граница полицейските патрули също са усилени. Има и съвместни патрули със сръбската гранична полиция.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...