Армията няма да се включва с хора в патрули по границата

10846
Армията няма да се включва с хора в патрули по границата
Снимка: Getty Images/Guliver

Българската армия и въоръжените сили ще окажат подкрепа в дейността на Министерството на вътрешните работи за охраната на българската граница. Това каза Министърът на отбраната Николай Ненчев в предаването "Преди всички" по БНР.

„Ще помогнем както логистично, така и с високо проходима техника, с полеви кухни ако има нужда, ще помогнем с фургони и всичко, каквото бихме могли да направим в рамките на закона”, обясни министър Ненчев. Според него армията ще окаже подкрепа само в рамките на закона, защото никога не е било добра идея да се нарушават законовите норми. Министърът посочи, че работата по съвместното опазване на българската граница с Турция върви добре и Министерството на отбраната има един изключително добър диалог с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков.

Кунева: Назначаването на нови гранични полицаи би било много сложно

Миграционният натиск към Италия се е увеличил с 200%, а този на България със 100%. В момента на границата с Турция на всеки 100 метра и...

„Имаме изключително добър диалог с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков,който е един изключителен професионалист и човек, според моите впечатления, както и достоен вътрешен министър”, каза още министър Ненчев. Той коментира предложението на министър Веселин Вучков да има съвместни патрули по границата: „Предложението на министър Вучков да има съвместни патрули по границата беше подробно обсъждана, но нашите хора и въоръжените сили не са подготвени за това. Всички ние трябва да проявим едно разбиране, защото те са нефункционални - нямаме право да използваме оръжие на самата граница, това би могло да бъде много опасно за тях”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com