Армията започва масова разпродажба

65098
Армията започва масова разпродажба

Част от стария си автопарк пусна за продан армията. Сред техниката има дори камиони ЗИЛ, пригодени за автостоматологични кабинети, съобщава Монитор.

Оказва се, че освен от имоти за десетки милиони с отпаднала необходимост войската ни има и огромен по мащаб стар автопарк, от който е решила да се отърве, за да не харчи средства по складирането му. Така за продан отиват инвентар и возила на десетилетия – още от времената на соца. Военните са извадили на тезгяха съветските камиони КРАЗ, УРАЛ, МАЗ и ЗИЛ. Три от последните дори са пригодени за автостоматологични кабинети.

От каква войска се нуждае България?

Армиите са белег за държавност от древността до наши дни. Сега само две страни нямат войска: според Исландия никой не им иска студената...

Продават се и 5 УАЗ-ки, един от които приспособен за медицински цели, три за санитарни и един за линейка. Армията дори е пуснала на пазара си част от стария си автопарк като например два автобуса „Чавдар“ и автомобили като „Хюндай Пони“ и „Форд Ескорт“. В мегаагенцията под шапката на Министерството на отбраната - „Снабдяване и търговия“, дори са обявени за продан цели два бронетранспортьора.

В обстановката на пандемия, в която маските се оказаха животоспасяващи, армията е решила да разпродаде старите си предпазни средства като противогази и респиратори за предпазни маски. За целта Министерството на отбраната е пуснало за продан 1178 броя противогази и 2350 броя респиратори, 100 броя гумирани защитни чорапи и 104 чифта гумирани защитни ръкавици. Очакванията са, че тези предпазни средства ще се радват на още по-голям интерес заради епидемията.

Оказва се, че складовете на военното ведомство са се превърнали в своеобразен антикварен мол в който сякаш е изложена цялата продукция на соцблока. В тях купувачи чакат още гумирани защитни чорапи и ръкавици, магнетрон, пулт на радист, както и дори будилник „Кварц“. Мераклии може да си обзаведат домовете с метални трикрилни гардероби, както и със старите български хладилници "Мраз" и руските ЗИЛ, прахосмукачка, военни палатки, одеяла, шлифери. Предлагат се и различни марки телевизори, радиа, телефони, изложена е и цяла маса за тенис. Във военните складове има и строителни принадлежности като чукове, брадви, бормашини, клещи, тесла, длета.

Армейците са помислили и за любителите на зимата и зимните спортове, като са пуснали за продан старите си ски и щеки. За тези, които не харесват толкова студа, пък продават часови кожуси, подплатени панталони, ботуши, якета. Дори предлагат и „войнишка пижама“ Могат да се намерят и сандъци за съхранение на патрони, пълнители, бомби, димки, артилерийски гранати, ракети и сигнални ракети. Военните искат да се отърват и от стари трансформатори, маншони, чанта за пълнители за АК-47 и 9 км сапьорски проводник. Както „Монитор” вече писа, мегаагенцията под шапката на МО „Снабдяване и търговия” обяви за продан неотдавна цял боен кораб - пенсионирания през 2012 година 40-метров ракетен катер „Гръм”, както и автомати „Калашников”, картечници, пистолети, снаряди, ремаркета и танкове Т-55 и Т-72.

С Национална програма: Връщат военното обучение в част от училищата

Учениците ще придобиват първонaчални знания и умения по военна подготовка, ще учат какви са различните видове бойни средства и правилат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Звуците от Антарктида оживяват в интерактивна фотоизложба на Моста на влюбените на НДК

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com