Атанас Щерев за изчезването ни: Само образованието ще ни спаси

4854
Атанас Щерев за изчезването ни: Само образованието ще ни спаси

Целият свят се притеснява, че България изчезва. На мен ми правиха интервю от Южна Корея в продължение на 45 минути, коментира академик Петър Иванов излезлите вчера (25 август) данни на ООН за изчезването на българите.

През 2050 година, при сегашната тенденция ще има 2,8 млн. цигани и 1,7 млн. българи в България. Причината е проста – множат се тези, които не ползват контрацептиви, посочи Иванов пред Нова телевизия. Бившият депутат д-р Атанас Щерев не се съгласи напълно с тази прогноза, защото не вземала под внимание потоците на имиграция и емиграция. Лошото е, че в България остават най-неграмотните. В Европа ще приемат младите бежанци, деца. Българското семе е кораво, няма да изчезне, но държавата ни е в опасност, предупреди Щерев. При тези условия тази територия няма да изчезне, просто ще дойдат други хора и ще я заселят, сигурен е той.

И ООН отчете демографския ни срив, сложи ни на първо място по негативна перспектива

В доклад на Департамент по икономически и социални въпроси на ООН за перспективите пред нациите, прогнозата за демографското развитие н...

Същевременно Щерев направи едно бързо връщане в миналото, визирайки липсата на образование. През Възраждането е било срамно в селото да няма училище. Сега защо за образование се дава толкова малко? При Симеон Сакскобурготски бюджетът на образователното министерство е 2 млрд. лева, толкова е и за отбрана, а за социална дейност – 13 млрд. лева. Тези пари сега кой да ги изкарва, попита Щерев. Той показа и статистика, че всяко образовано дете връща „вложените” в неговото образование пари чрез труда си до 30 пъти. А необразованите са само в тежест, каза Щерев. Никой не се интересува от образованието, защото най-рано резултат ще се види след 10 години, добави той.

Според Петър Иванов генофондът ни е увреден и това се доказва от статистиката – само за година са се увеличили със 100 млн. използваните опаковки лекарства. Генофондът е увреден даже безвъзвратно и най-доброто от него е изнесено навън, категоричен е той. Щерев обаче не се съгласи и посочи, че е известно, че гентичната ни сплав е силна, а високата смъртност се дължи на лошото здравеопазване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...