"Авиоотряд 28" минава към транспортното министерство

10986
"Авиоотряд 28" минава към транспортното министерство
Снимка: БГНЕС

Депутатите в парламента решиха, че "Авиоотряд 28" преминава на подчинение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщения. До момента той се управляваше от Министерския съвет, предаде Стандарт нюз.

Окончателното решение бе прието на второ четене с промените в Закона за гражданското въздухоплаване.

Борисов: Прокуратурата ще проверява полетите и на Тройната коалиция

Говорихме за дейността на Авиоотряд 28 през последните четири години, но прокуратурата ще пита и за периода от четирите години на Тройн...

Съгласно Закона за гражданското въздухоплаване министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията ръководи и контролира гражданското въздухоплаване и гражданските въздухоплавателни средства и съоръжения на територията на Република България, пише в мотивите към промените.

Натрупаният през годините опит от експертите в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (основно Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация") предполага специфичен подход към проблемите на Авиоотряд 28 и при администрирането на неговата дейност. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията продължава да има правата и задълженията на лизингополучател по договора за доставка на лизинг на правителствения самолет. Едновременно с това оператор на въздухоплавателното средство е Авиоотряд 28, което е свързано с възможни проблеми по упражняването на правата и изпълнението на задълженията по договора за лизинг, посочват от парламента.

Застраховките на самолета ще се подписват от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, което е страна по договора. Неусвоените бюджетни кредити по бюджета на Авиоотряд 28 към датата на обнародване на закона в „Държавен вестник" ще бъдат прехвърлени по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com