X
 
 

БАБХ проверява фуражи от Бразилия за салмонела

835 1
photo of БАБХ проверява фуражи от Бразилия за салмонела
Снимка: pixabay
БАБХ проверява 7 оператора в България за фуражи, доставени от Бразилия, със съмнение за замърсяване със салмонела.

Сигналът за опасността е дошъл през Системата за бързо предупреждение за храни и фуражи (RASFF). На 26 юли 2019 г. Хърватия алармира за възможни опасни доставки на територията на Европейския съюз на фуражна суровина – соев шрот.

Изтеглят заразени със салмонела детски храни от 83 страни

Общо 12 милиона кутии с детски храни, заразени със салмонела, на компанията „Лакталис“ ще бъдат изтеглени от 83 страни, съо...

Засегнатата фуражна суровина е с произход Бразилия. Това съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Салмонелата е микроорганизъм, който е неравномерно разпределен (гнездово) във фуражите. Всички оператори по веригата, при които се извършва проследяване, са оказали пълно съдействие.

В същото време днес , отново през Системата за бързо предупреждение, стана ясно, че пробите от останалото налично количество от засегнатия соев шрот в складове в Румъния са с отрицателни лабораторни резултати за замърсяване със салмонела.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...