Б.Димитров: Основното нещо за Македония преди да влезе в ЕС е да си оправи демокрацията

5600
Б.Димитров: Основното нещо за Македония преди да влезе в ЕС е да си оправи демокрацията
Снимка: БГНЕС

Македония трябва да направи много неща преди да влезе в ЕС, но най – общо казано трябва да си оправи демокрацията, съдебната система, медиите, свободата на словото и така нататък. Това каза проф. Божидар Димитров, директор на Национален исторически музей.

По думите му, много са и нещата, за които тя трябва да се извини на България, като едно от тях е „Кървавата Коледа за българите в Македония“.

Македония вдига втора ограда по границата с Гърция

Република Македония започва изграждането на втора ограда по границата с Гърция с цел да се постигне тотален контрол на мигрантската в...

„Това зависи от нас, дали ще го поискаме като необходимо условие. Лично аз бих го поискал, ако бях в съответната власт и позиция. Ние и сега не сме съгласни Македония да бъде приета в Европейския съюз (ЕС) и НАТО, макар и и по други въпроси. Ние искаме да спрат кражбите на българска история, което е нещо много сериозно, за да бъде подминато с лека ръка. Не можем да се отказваме от своята история, защото никоя уважаваща себе си държава не би го направила“, коментира проф. Димитров.

Той допълни, че като политическа и обществена система Македония въобще не отговаря на изискванията на Европейския съюз (ЕС) и "ако ще приемаме държави по политически причини, без те да са готови за това, то какво ще стане със съюза".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com